Kolor: Złotopomarańczowy mętny, jak sok z owoców tropikalnych. [3.5] Piana: Biała, drobna, niezbyt wysoka i niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Słodkie, tropikalne owoce cytrusowe, lekka sosna i ślad chmielu. [4] Smak: Treściwy, wyważona goryczka w stylu grejpfruta, przełamana jakimś mango (albo czymś podobnym), sosna podszczypuje w tył języka . [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Niebrzydkie opakowanie, chociaż na czasie kojarzy mi się z wypowiedzią pewnego - pożal się Boże - ministra, o polowaniu na wszystko, co się rusza... [4] Uwagi: Trochę zdradliwe piwo, dobrze gasi pragnienie w upał, zachęca do szybkiej konsumpcji. A tu... procenty się czają...
Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
Piwo na miodzie z regionu Devon (południowy zachód UK).
Alko 4.5%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo plus krążkowanie.
Gaz - pompa, lekki.
Barwa - bursztyn.
Aromat - lekki orzechowy ejl.
Smak - szary chleb, lżejsza...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment