Piwo gotowe do oceny
Amber, Po Godzinach - Double IPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne, niezbyt ciemne [4]
Piana: Umiarkowana [3.5]
Zapach: Zapach ubogi nawet na zwykłe IPA, a co dopiero na double... [1.5]
Smak: Mocny smak chmielowy, piwo jak najbardziej pijalne aczkolwiek goryczka nie zbyt imponującą [3.5]
Wysycenie: średnio mocne [4]
Opakowanie: może być [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.85]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko zamglony [4]
Piana: jasna z drobnych pęcherzyków, opadła z czasem do minimalnej warstwy. [4]
Zapach: początkowo słodowy, po chwili do głosu dochodzą chmiele w nucie ziołowej i cytrusowo-owocowej. [3.5]
Smak: słodko, momentami nawet lekko zaklejający karmel, biszkopt i trochę masła. Na szczęście jest kontra goryczkowa, ziołowo-grejpfrutowa. Alkohol całkiem zgrabnie ukryty. [3]
Wysycenie: średnie [4.5]
Opakowanie: Poprawne - ledwie [3.5]
Uwagi: Piwo cierpi na przypadłość polskiego DIPA - masa słodowa przekracza próg tolerancji a chmiele za tym nie nadążają.
Moja ocena: [3.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony bursztynowy. [4]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i trwała. [4]
Zapach: Słaby cytrusowy, sosnowo-żywiczny. [3]
Smak: Karmel, biszkopt, sosna, lekki alko. W tej kolejności. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Żywa zieleń metaliczna, fejs tu fejs kolo w meloniku i kolo w pióropuszu... [4]
Uwagi: Całkiem niezłe piwo z mocą, ja nie lubię zbyt ostrego chmielu, więc mi pasuje...
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie złoto, powoli wpadające w bursztyn. Równomiernie opalizujące. [5]
Piana: Początkowo bardzo wysoka, drobno i sredniopecherzykowa, szybko opadła do krążka. [3.5]
Zapach: Jest dość słodko od słodów, ale też słodko i ziołowo od chmielu. Aromat średnio lotny ale dość przyjemny. [4]
Smak: Dość solidna podbudowa słodowa, na szczęście nie zakrywa chmielu. Jest on wyczuwalny w smaku w postaci słodkich białych owoców i grejpfrutowej goryczki na średnim poziomie. Całkiem dobry balans, choć goryczka nieco zalegająca. Alkohol w smaku niewyczuwalny, natomiast przejawia się w postaci lekkiego grzania w przełyku. [4]
Wysycenie: Średnio - niskie, jak najbardziej pasuje. [5]
Opakowanie: Widziałem lepsze w serii, na plus kolorystyka. [4]
Uwagi: DATA: 21.11.2020 L1/3L
Przyjemna podwójna IPA, niczego nie urywa, natomiast w tej cenie (niecałe 6 złotych) jest to solidna pozycja.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, zamglony. [4]
Piana: wysoka, drobna, średnio trwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, cytrusowy, słodowy, lekko ziołowy, przyjemny [4]
Smak: słodowy słodkawy, grejpfrutowy, średniej mocy, krótka goryczka, lekko wyczuwalny alkohol. Piwo jest średnio treściwe i niezłe w smaku. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: brzydka etykieta, podany skład, ładny kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy . [4.5]
Piana: Biała , średnia , głównie drobne oczka i występujący lacing . [4]
Zapach: Głównie cytrusy . [4]
Smak: Cytrusy , grejpfrut dominuje z średnią goryczką i niewyczuwalnym alkoholem . [4.5]
Wysycenie: Góra średnie . [4]
Opakowanie: Dość ładne , pełny skład i kapsel firmowy . [4]
Uwagi: Na zimny wieczór jak znalazł .
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
Comment