Nikt? No to może ja zacznę 11.40 zł za butelkę, bardzo mocno wysycone piwo, wydaje mnie się, że czuję winogrona, marakuja, trochę za dużo Chinooka, bo tytoń czuję (Żona twierdzi, że to farba). Niby wszystko OK, ale coś mi w tym piwie przeszkadza. Na pewno za bardzo nagazowane.
Kolor: Ciemnożółty, mocno zmętniony. Średnio mnie kręci jakoś... [3.5] Piana: Biała, drobna z pojedynczymi, nieco większymi bąblami, dość wysoka, ale niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Skórka od chleba. Zioła, ale delikatne, karmel. Po ogrzaniu słodkie owoce tropikalne... [4] Smak: Łagodna, wyważona goryczka. Słodkie owoce tropikalne, ślad pestki grejpfruta daleki. [4] Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4] Opakowanie: Metaliczna, matowa, elegancka czarna eta z białym wężem. Wysoka jakość wykonania. [4] Uwagi: Smaczne piwo, nie czuć mocy, ale bardzo dobrze wyrównane, jeśli chodzi o smak i woltaż .
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blado żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i zioła.
Smak - słodkawe,...
Tak to zwykle bywa, że jeździmy zwiedzać i próbować piw z browarów setki kilometrów od własnego miejsca zamieszkania, a jakoś ciężko się wybrać do tych które mamy na miejscu. Co prawda akurat Palatum znajduje się w przeciwległej dzielnicy Warszawy niż mieszkam, ale jakim problemem jest...
Comment