Kolor: rubinowo-mahoniowy, klarowne [5] Piana: beżowa, drobna, gęsta, zwarta i trwała, do końca była na piwie, osadza się na szkle [5] Zapach: przyjemny, karmelowo-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, goryczka lekka umiarkowana, czuć chmielową ale także delikatnie wytrawno-owocową, , przyjemna baza słodowa, odrobina karmelu, krówki, całość świetnie zbalansowana [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: etykieta samoróbka, brzydka, gładki kapsel [2] Uwagi: Wieki nie piłem tak smacznego i wreszcie nieprzesłodzonego czerwonego lagera, super piwko
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-05-02, 17:33.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment