Piwo gotowe do oceny
Mazurski, Mazurskie Pszeniczne Dry Hopped
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, w miarę klarowne. [3.5]
Piana: Biała, drobna, niezbyt wysoka. [3]
Zapach: Banan, truskawka, melon, trochę chlebka i przypraw. Wszystko bardzo naturalne. [4]
Smak: Czuć dynię na języku. Potem banan, białe owoce i rozgryzione kłosy z mazurskich pól. Niezwykle świeże, niezwykle orzeźwiające piwo. [4.5]
Wysycenie: Średnie, wolałbym odrobinę wyższe. [3.5]
Opakowanie: Pite z kranu, barmanka zapewniała mnie że nie ma wersji butelkowej. Dziwne, bo parę zdjęć w sieci jest, choć może to tylko wklejona nazwa Dry Hopped na zwykłe Mazurskie Pszeniczne. Brak dedykowanego wafla, ale jest podstawka. [3.5]
Uwagi: W składzie chmiel Huell Melon. Niestety piwo można spożyć jak na razie tylko w firmowym pubie przy ulicy Armii Krajowej 36 w Ełku. Co gorsze, kosztuje aż 15 zł za 0,5 litra.
Moja ocena: [4.025]Last edited by DariuszSawicki; 2019-08-14, 18:41.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nasycony złoty, lekko zmętniony. [4]
Piana: Brudnobiała, dość drobna, wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słodkie owoce, bardzo oryginalny, orzeźwiający. Nietypowy, jak na pszenicę, ale bardzo fajny. [4]
Smak: Lekko owocowy, intrygujący. Podobnie, jak z zapachem, mało pszeniczny. Ciekawy [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, jak na pszenicę - średnie. [4]
Opakowanie: Prosta eta w stylu browaru, kapsel browaru. Info o edycji limitowanej po prostu naklejone, jak znaczek pocztowy . [4]
Uwagi: Jest wypust butelkowy, kupione 19.08.2019 w sklepie z piwami regionalnymi w Giżycku.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment