Piwo gotowe do oceny
Grodzisk Wielkopolski, Grodziskie Session Ale
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne złoto, leciutko zmętnione. [4]
Piana: Ładna, puszysta, średniotrwała. [4]
Zapach: Chmielowy, kwiatowy, średnio intensywny. Mam też wrażenie, że wyczuwalny Magnum, czyli trochę metaliczny. [3.5]
Smak: Piwo jest oczywiście "cienkie", ale nie aż tak jakby można się spodziewać po parametrach (<10). Dość wytrawne, z niemałą w sumie goryczką (herbacianą?), jest też typowa nuta dla drożdży grodziskich.
Piwo, którym trudno się delektować, ale pije się nieźle. [3.5]
Wysycenie: Niby to ma być session ale, a nie grodzisz, ale mam wrażenie, że gazu (którego tu wcale niemało) można byłoby dodać. [4]
Opakowanie: Strona informacyjna - wszystko jest. Warstwa graficzna - kwestia gustu. Spójne z resztą serii. [4.5]
Uwagi: Typowe piwo na lato. Niewymagające, ale całkiem pijalne.
Nie wykluczam, że w lipcu lub sierpniu powtórzę. Później to już raczej nie (o ile w ogóle będzie wtedy w sprzedaży).
03/05/2020
Moja ocena: [3.65]Last edited by Admirador; 2019-07-15, 20:31.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko zamglony złocisty. [4]
Piana: Biała, dość drobna, bardzo wysoka, trwała. [4]
Zapach: Chmiel, spod którego wypełzają "sesyjne" nuty owocowe. [4]
Smak: Ściągająca cierpkość cytrusów, lekka grejpfrutowa goryczka i posmaczek jeszcze jakichś owoców. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie, w końcu to ma być grodzisz . [4]
Opakowanie: W "serii" grodziskiej, tym razem z żółtą etykietą. Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Jak dla mnie to piwo trochę przekombinowane, zbyt wielostylowe...
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Kupione w markecie, na spróbowanie. Niestety, przeszło bez echa, parę dni po konsumpcji ciężko sobie cokolwiek przypomnieć. Piwo zupełnie przeciętne, lekkie, trochę wodniste... cóż więcej. Raczej nie do powtórzenia i raczej do zapomnienia.
Comment
-
Comment