Piwo gotowe do oceny
Markowy, Białowieskie Lato
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudno-mętno-pomarańczowy [3.5]
Piana: ecru, drobna, wydaje si być mocna i zwarta jednak szybko opada [3.5]
Zapach: lekki, głównie cytrusowy [3.5]
Smak: dość treściwe choć nie do końca, dominuje ostry posmak igieł sosnowych i trawy oraz lekko goryczkowo-pestkowy posmak cytryny, jakiś kwiat bądź delikatny owoc , bazy słodowej prawie w ogóle nie czuć [2.5]
Wysycenie: sporo za duże [3]
Opakowanie: fajna i prosta szata graficzna, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Ciężkie do picia, zbyt mocno goryczka i cytryna wykręca, nie dałem rady wypić do końca
Moja ocena: [3.125]Last edited by becik; 2019-11-03, 21:35.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, bardzo mętny, chyba aż za bardzo. [3.5]
Piana: Biała, grube pęcherzyki z każdą sekundą bardziej grube, szybko opada, mizernie zaznacza się na ściance szkła. [2.5]
Zapach: Bardzo orzeźwiający jak czerwcowy poranek w iglastym lesie, trochę też cytrusów. [4.5]
Smak: Mało słodu, trochę wodniste i puste. Goryczka średnia, przede wszystkim iglasta, a potem trochę pestkowa. [3.5]
Wysycenie: Zbyt wysokie. [3]
Opakowanie: Prosta etykieta, naklejony termin ważności, kapsel browaru. [4]
Uwagi: Poprawne piwo, jednak brakuje bazy słodowej, goryczka na finiszu zaczyna trochę zalegać w kącikach ust. Termin do 23.01.2020.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
Comment