Piwo gotowe do oceny
Bojanowo, Bojan APA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn [4]
Piana: ecru, drobna, dość zwarta, opada powoli ale zauważalnie [3.5]
Zapach: lekki, dość miły, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: lekkie w smaku jednocześnie do pełne, wyczuwalna goryczka chmielowa, nie za mocna, także posmak brzoskwiniowo-cytrusy leciutki, jakby te posmaki chciały skądś wyjść, nie mogły, finisz decydowanie bardziej słodowy [3.5]
Wysycenie: troszkę za dużo [4]
Opakowanie: bardzo fajna etykieta, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Poprawna APka ale wiele po niej nie trzeba sobie obiecywać, dobre na pewno na szybkie ugaszenie pragnienia czy do obiadu
Moja ocena: [3.625]Last edited by becik; 2019-10-09, 21:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztyn, lekko mętne [4]
Piana: Praktycznie zero piany ... nic a nic [1]
Zapach: Cytrusy, słodycz, owoce - brzoskwinie jak najbardziej wyczuwalne [3.5]
Smak: Goryczka na dobrym poziomie, czuć ją wyraźnie, mało treściwe - rozwodnione, brzoskwinie i cytrusy występują tak jak i w aromacie [3.5]
Wysycenie: Bardzo małe wysycenie ! praktycznie go brak !!! [1]
Opakowanie: Podoba się, jest dużo informacji [5]
Uwagi: WARKA:
04.08.2021/N
alk. 5.0% obj.
ekstr. 12,1% wag.
Czemu nie ma w ogóle wysycenia ? Piwo bez CO2 ?
Ja się dziwiłem czemu nie ma w ogóle piany :P
Faktycznie zwykła APA bez żadnych oh i ah . Ujdzie w tłoku
Mało treściwa to na pewno. Goryczka ratuje to Piwo bo jest na poprawnym średnim poziomie. Brzoskwinia też jest OK
Czy wrócę ? Po tym braku wysycenia bardzo mnie zniechęcił BOJAN zwłaszcza że to nie pierwsze ich Piwo któremu brakuje wysycenia !!!!!!!!!! O co chodzi ???
Za Jakubiaka ten Browar był zdecydowanie lepszy i tyle.
Pozdrawiam
Moja ocena: [3.225]Last edited by slyboots; 2020-08-27, 23:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slyboots Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Za Jakubiaka ten Browar był zdecydowanie lepszy i tyle.
Piwa z Bojana są nierówne, świetny porter, dobra aipa, ale za dużo wtop z warkami ich lageropilsów.
Comment
-
Comment