Piwo gotowe do oceny
Bojanowo, Bojan AIPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Trochę ciemniejsze złoto, niefiltrowane delikatnie opalizuje [4]
Piana: Gęsta, długo się trzyma, oblepia szkło, drobne pęcherzyki, wszystko się zgadza. [4]
Zapach: Białe słodkie owoce, trochę cytrusów mniej akcentów żywicznych, bardzo przyjemnie [4]
Smak: Dla mnie goryczka jest silna ale nie męcząca, szybko znika, duży plus za brak karmelu, piwo jest pełne, po przełknięciu dalej białe słodkie owoce bardzo mi się podoba [4.5]
Wysycenie: Dobre [4]
Opakowanie: Nowa linia Bojana bardzo mi się podoba, mały babol na etykiecie ale to nic [4]
Uwagi: Kupione w ELecleru Warszawa Bielany.
Piwo pite już kolejny raz, teraz zostałem skuszony mówieniem o maśle w tym piwie i chciałem to sprawdzić, albo diacetyl jest na progu wyczuwalności albo to Kopyrowa magia, bo nagle diacetyl zaczął się pojawiać w internetach po jego recenzji.
Moja ocena: [4.2]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn [4.5]
Piana: ecru, drobna, trwała, do koca jest na piwie choć w zubożonej formie [3.5]
Zapach: przyjemny, cytrusowo-słodowo-owocowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe, goryczka mocna ale fajnie stonowana przez owoce posmaki z drugiego tła + cytrusy, dobrze zarysowana baza słodowa równoważy całość [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: podoba mi się szata graficzna Bojana, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Bardzo fajne i przyjemne piwo w dobrej cenie
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2019-10-30, 20:23.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty, zamglony [4]
Piana: średniowysoka, średnio trwała, zostawia znaczne ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, cytrusowo-słodowy. [3.5]
Smak: owocowy, słodowy, słodkawy, goryczka jest krótka, średniej mocy, przyjemna. Piwo jest średnio treściwe. [4]
Wysycenie: odpowiednie. [4]
Opakowanie: niezła etykieta, podany pełny skład, firmowy kapsel, minus 0,5 pkt. za Indian. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziPiwo w bardzo dobrej formie. Niezła cena i dobre piwo
Jak tak to się nie zgodzę bo za 6,99 zł masz Modern drinking z Pinty . Gdzie Bojanowo a gdzie Pinta , duża różnica .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziDobra cena to 5,99 zł w Lidl ?
Jak tak to się nie zgodzę bo za 6,99 zł masz Modern drinking z Pinty . Gdzie Bojanowo a gdzie Pinta , duża różnica .
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny, brudny bursztyn, mętny [5]
Piana: Bardzo mała, nie ma ochoty się tworzyć, delikatnie oblepia szkło [3.5]
Zapach: Słodki, owocowy, cytrusowy, grejpfrutowy, bardzo wyraźnie landrynki owocowe , bardzo przyjemne w odbiorze [5]
Smak: Owocowe, landrynkowe, słodkie, cytrusowe, grejpfruty, wspaniała spora porcja goryczki przyjemnej chmielowej, treściwe, akcenty żywiczne [5]
Wysycenie: Średnie, poprawne [5]
Opakowanie: Pozytywne, ładnie wyeksponowana marka Piwa, dobry opis na kontr etykiecie [4.5]
Uwagi: WARKA: 24.04.2021/N
alk. 5,8% obj.
ekstr. 15,1% wag.
Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszeniczny, Cookie
Chmiele: Chinook, Citra, Amarillo, Cascade
Drożdze górnej fermentacji US-05
Jak to PIWO ! pachnie !!! Mam marzenie aby świat tak pachniał
Bardzo dobre AIPA
Uwielbiam dużą porcję goryczki i to Piwo mi ją gwarantuje a przy tym jest bardzo przyjemna. Owoce, cytrusy i ta landrynkowość wszystkiego dopełnia.
Czemu tak szybko znika ? Wiadomo bo wszystko co dobre szybko się kończy
Polecam !!!
Kupujcie i degustujcie !
Pozdrawiam
BOJAN dziękuję Ci za to Piwo
Moja ocena: [4.825]Last edited by slyboots; 2020-06-03, 17:56.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy. Mocno zamglony [4]
Piana: Bardzo mała. Praktycznie niedobitki na powierzchni i trochę na ściankach [2]
Zapach: Przyjemny. Cytrusy, owoce tropikalne, trochę słodkiej landrynki. Po otworzeniu butelki intensywny. Potem po nalaniu już nieco za słaby [4]
Smak: Goryczka średnia w kierunku wysokiej, bardzo przyjemna, profil cytrusowy. Bardzo długa ale nie zalega i nie męczy. Na koniec przechodzi bardziej w herbacianą. Akcenty owocowe mniej intensywne niż w aromacie, ale fanie współpracują z goryczką. D tego lekkie muśnięcie landrynka, ale ta słodycz gdzieś tam w tle, nieinwazyjna. Przyjemne piwo. Długa goryczka zachęca do kolejnych łyków [4.5]
Wysycenie: Niskie w kierunku średniego. Pasuje [4.5]
Opakowanie: Dość minimalistyczna ale w sumie wygląda to ładnie. Dokładny skład [3.5]
Uwagi: Piwo z datą 24.04.2021. Zakupiona w ramach tej szałowej promocji w Lidlu. Sporo czasu minęło od kiedy piłem tak udaną AIPA-ę. Bardzo udane piwo
Moja ocena: [4]
Comment
-
Comment