Zarzecze, [Wrężel] Nie-Bo-Nie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Zarzecze, [Wrężel] Nie-Bo-Nie

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nasycony złoty, zamglony. [4]
    Piana: Brudnobiała, średniowysoka, dość trwała i dość drobna. [3.5]
    Zapach: Ślad karmelu, chmiel, w tle cytrusy. [3.5]
    Smak: Nieco ściągająca goryczka, akcent karmelu, minimalny ślad oleistości. [3.5]
    Wysycenie: Średnie. [4]
    Opakowanie: Kolorowa eta, z gitarą i różą, niewiele z tego rozumiem, ale... może być. [4]
    Uwagi: Całkiem fajne piwo, ale jako zaprzysięgły wielbiciel piw żytnich ostrzyłem sobie podniebienie na więcej.

Moja ocena: [3.575]

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Zarzecze, [Wręźel] Lager
      Prusak
      Piwo o parametrach 10. 5 i 4, 5 % alk, co zresztą jak byk stoi na etykiecie, co by każdy wiedział, z czym ma do czynienia.
      Ładny ziołowo-słodowy zapach.
      Piana potężna i utrzymuje się długo, średniopęcherzykowa, potem cieniutka obrączka, nikłe ślady na szkle.
      Kolor pełny...
      2024-11-23, 18:38
    • Petitpierre
      Zarzecze, [Wrężel] Mexico Trip Part Two
      Petitpierre
      Michelada pale ale 12 4,3

Tytułem wstępu, michelada to "moje zimne piwo" a w składzie ma być sól, tequila i tabasco. Dodatek soku pomidorowego to już Michelada con clamato albo Chavela. Dodatkowo do Chaveli używa się piwa jasnego, a do Michelady ciemnego.

...
      2022-11-21, 11:36
    • Petitpierre
      Zarzecze, [Wrężel] Mexico Trip Part One
      Petitpierre
      Nazwa może trochę nieadekwatna <trip> brzmi tak jakby było piwo z meskaliną i spotkanie z Quetzalcoatlem murowane.

Tabasco Coffee Stout 16,5 6

Potężna kawa i z chilli, cynamon, kardamon, mleczna krówka, w nucie dolnej kawa i likier pomarańczowy. Smak, niestety trochę...
      2022-11-21, 11:34
    • darekd
      Zarzecze [Wrężel], Celtic Surprise Part Two: Irish Red Ale
      darekd
      14% ekstr., 5,4% alk.

W aromacie początkowo chmiel (Puławski, Tomyski), potem słód zdominowany przez karmel. Piana niższa, barwa miedziano-ciemnobursztynowa, wysycenie łagodne. W smaku trochy żbyt wyraźny karmel kosztem owoców - leciutka cierpkość z taninową goryczką. Chmiel...
      2022-03-18, 23:22
    • Petitpierre
      Zarzecze, [Wrężel] Butterfly
      Petitpierre
      3,5 zł w ramach Lidl 4+4, ale spokojnie można płacić więcej, to jest DDH APA (mogło być IPA), jeden chmiel Simcoe, 12blg, 5,3vol

Dużo cytrusów, odrobina żywicy, skórka grejpfruta, mango, winogrono. Lekko, rześko i egzotycznie. w nucie dolnej więcej grejpfruta, ale w formie soku. W...
      2021-06-28, 10:57
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...