Sulimar, [Jako] Pils Klasyczne Polskie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Sulimar, [Jako] Pils Klasyczne Polskie

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 689

Piwo ciekawe, na pewno warte spróbowania. Barwa złota, piana został pierścień i lacing jest. Zapach chmielowy. Smak ciekawy, jest goryczka, taka trochę rozmyta ale to ona wysuwa się na pierwszy plan, w tle delikatne nuty słodowe. Piwo kupiłem w Dino za bodajże 2,5zł. W tej cenie naprawdę, warte spróbowania, gdyż w mojej ocenie, lepsze od koncerniaków. Parametry podane: alkohol 5,8%, ekstrakt 11,4%. Ocena 4/6.
    Ostatnia zmiana dokonana przez AaLeX; 2022-02-01, 17:54.

Comment

• marqqq
      • 2014.12
      • 682

Było jakiś rok temu w Al Capone. Kupowałem, bo mi posmakowało. Niestety zniknęło w niewyjaśnionych okolicznościsch.

Comment

• Javox
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2009.11
        • 6471

Ekstrakt 11.4*, alko 5.8%

Piana - spora, nieco puchata.
        Lacing - nie za dużo.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasne złoto.
        Aromat - zbożowość i chmiel, mikro DMS i mikro skunks (na razie)
        Smak - słodkawe, zbożowe, mini owocowość. Goryczka po jakimś czasie dość spora.

Myślałem że będzie znacznie gorzej.
        Attached Files

Comment

• marqqq
          • 2014.12
          • 682

Gdzie kupiłeś? W jakimś lokalnym sklepie, czy sieciówce?

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6471

To chyba w Lewiatanie

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
              Wielkie uaktualnienie 2015 - Sulimar, Piotrków Trybunalski ul. Browarna 5
              ART
              Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
              2014-12-18, 22:59
            • AaLeX
              Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
              AaLeX
              Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
              2024-11-20, 10:41
            • dadek
              Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
              dadek
              Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
              2024-10-23, 00:37
            • dadek
              Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
              dadek
              Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
              2024-09-16, 23:54
            • dadek
              Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
              dadek
              Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
              Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
              2024-09-12, 23:59
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...