tak? a o czym mówisz?
Łódzkie, Tygrys
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Jak na swą moc, piwo to jest dla mnie całkowicie do przyjęcia. W zapachu można wyczuć akohol, ale w smaku już nie jest wyczuwalny. Moim zdaniem jest to właśnie dobra proporcja 20%/8,1% - dzięki temu piwo to jest odpowiednio treściwe do swojej mocy. Tu duży plus dla browarów łódzkich - inne krajowe jasne mocarze przy alkoholu 8,1 mają 16-18 ekstraktu i wtedy wyraźnie smakują alkoholowo.
Piana obfita, ale szybko opada. Gaz jest, ale wyjątkowo leniwy. Kolor średnio nasyconej herbaty.
Ocena 3.
Nie zapijam się w piwach mocnych, ale to jest nawet przyjazne.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Nie bardzo wiedziałem czego się spodziewać, a tu miłe zaskoczenie. Pite w deszczu ze szklanki, bardzo miło rozgrzewało, wydało mi się intensywne i treściwe, porządne, mocne piwo, ale dość drogie (3,35zł)
Te 20% wag na pewno jest zaletą, gdyż ma intensywny smak a nie tylko alkohol. Piana i barwa ładne, barwa wyjątka, odpowiednia dla takiego piwa, mocno bursztynowa! Sądze że na zimę takie piwo jest jak znalazł, ale nie więcej niż dwa naraz!www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Dostrzegłem nową etykietę "Tygrysa" i z ciekawości kupiłem. Niestety - smak się nie zmienił. Jak dawniej "pachnie" stęchlizną i gorzałą i tak samo smakuje. Pogratulować powtarzalności... Przy "Łódzkim Mocnym" całkowicie wysiada. Sama etykieta nadaje nowy wyraz słowu "beznadzieja". Jest nieładna i nieczytelna. Co ciekawe, wyraz "piwo" występuje na niej tylko drobnym drukiem na kontrze. Na etykiecie głównej i krawatce można przeczytać, że jest to "Tygrys malt liquor". Powtórzono to dwa razy - pewnie żeby konsument sobie utrwalił. Etkieta jest do obejrzenia tutaj
PS Jeśli ktoś chce to etykieta jest "do wzięcia". Proszę o info na PWLast edited by dziku; 2003-08-03, 13:14.Dziku
Comment
-
-
Kretyństwo, idiotyzm, matołectwo, debilizm, głupota, do n-tej. Dlaczego coś, co jest piwem jasnym mocnym nazywać malt liquor ? Czy to dlatego, żeby podlizać się naszemu największemu sojusznikowi ?
I jeszcze do tego wyobcinali mordę tygrysowi.
Kretyństwo ! Goście od marketingu, dizajnu, czy czegoś tam jeszcze - do wymiany.
Comment
-
-
jakaż to moc sprawcza. wystarczyło wypuścić jednego małego tygryska z Łodzi i naszemu Grzechowi puściły nerwy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Kretyństwo ! Goście od marketingu, dizajnu, czy czegoś tam jeszcze - do wymiany. [/B][/QUOTE]
A może to celowa "krecia" robota? Może ktoś ma chęć przejać Browary Łódzkie? W takiej sytuacji im gorzej tym lepiej. W każdym razie w Sieradzu piwa z Łodzi się nie kupi a to raptem 60 km.
A wracając do tematu czyli Tygrysa. Jestem w stanie wypić 0,25 litra czyli pół butelki. Piwo o smaku spirytusu to nie dla mnie. Najzabawniejsze jest to,że sprzedawca w sklepie firmowym browarów łodzkich w Zd.Woli reklamował Tyrysa jako najlepsze piwo z tego browaru.
Comment
-
-
Kolor-bursztynowy i jest to jedyny plus tego piwa.
Gaz-może był,ale ciężko było wyczuć.
Smak-tragedia.Słodkie,nawet bardzo słodkie,do tego makabryczny posmak spirytusowy.Każdy kolejny łyk powoduje moją bardzo dziwną mimikę.Brrrr.
Piana-średnioziarnista,czas długości utrzymania się jej to taka przykra norma polska.
zapach-słodki,wymieszany z alkoholem.Makabra.
Opakowanie-butelka typu Euro z paskudną etykietą,kontrą ,krawatką i kapslem z logo browaru.
Dopicie tego piwa do końca jest niezwykle trudne.
Zakupione dla mnie przez Dzika.
Moja ocena: [1.425]Last edited by Pogoniarz; 2003-11-15, 16:20.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Mnie nawet barwa tego piwa się nie spodobała. Jakaś taka pomarańczowawa. Lekko mętnawe. Piany zero. Gazu można szukać ze szkłem powiększającym. Smak-lepiej szybko o nim zapomnieć. Słodkie, w tle dziwna gorycz. Nie dopiłem do końca choć bardzo się starałem.
Nic dobrego o tym piwie nie da się powiedzieć. Nawet etykieta nie jest ładna.
Moja ocena: [1.625]Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Myślałem, że po przetestowaniu Imperatora nic już nie będzie mi straszne. Chyba się myliłem...
Pucha cokolwiek tandetna. Pstrokata, z obrzydliwym tygrysim pyskiem i kuriozalnym napisem "Tygrys Malt Liquor". Ktoś może wytłumaczyć o co chodzi? Do tego wyssane z palca bajeczki na tylnej stronie puchy.
Kolor bursztynowy, chyba jedyna dobra rzecz w tym wynalazku.
Zapach słodowo-chemiczny.
Piana wysoka ale szybko opada i nic po niej nie zostaje.
Gaz za słaby.
Smak bardzo słodki, czuć słód, nieprzyjemną goryczkę i bardzo nachalny alkohol. Bardzo ciężkie piwo, a alkohol nawet bardziej zostaje na kubkach smakowych niż w Imperatorze. Chyba muszę skończyć z takimi cudami, bo szkoda wątroby
Moja ocena: [1.925]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, pływają jakieś drobiny. [3.5]
Piana: Biała, średniej wysokości, szybko opada i wkrótce prawie nic z niej nie zostaje. [2.5]
Zapach: Słodkawo - mdły, mimo to nie jest nieprzyjemny, jednak mógłby się bardziej kojarzyć z zapachem piwa, a nie jakiejś oranżady. [3]
Smak: Ojjjj alkoholem wali po mordzie bez ostrzeżenia... Na dodatek w tle jakby lekka ścierkowatość. A całość w sumie taka słodkawa. Ogólnie wrażenia nieciekawe. [2]
Wysycenie: Spore, ale dzięki temu to piwo w ogóle jest wypijalne. Na utrzymanie piany nie ma co liczyć. [3.5]
Opakowanie: Puszka 0,5l, na niej łeb tygrysa, kolorystyka czarno - pomarańczowa. Nic ciekawego. [3]
Uwagi: W życiu więcej nie kupię tego wynalazku.
Moja ocena: [2.6]
Comment
-
Comment