Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, Żywiec Belgijskie Ale
Collapse
X
-
Grupa Żywiec czasem nas zaskakuje jakimś oryginalnym produktem
Piana - dość szybko się zredukowała do cienkiej, niepełnej warstewki.
Lacing - całkiem sporo.
Gaz - średni.
Barwa - jasny bursztyn.
Aromat - słodowość z nutką belgijską.
Smak - słodkawe, owocowe, lekko ściągające, mini goryczka.
Bez szału
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, klarowny. [4]
Piana: średniowysoka, złożona z drobnych i średnich pęcherzyków, średnio trwała, zostawia sporo śladów na szkle. [3.5]
Zapach: mało intensywny, słód, owoce i przyprawy. [3.5]
Smak: średnio słodki, delikatna goryczka, trochę owoców i w posmaku odrobina przypraw. Piwo jest mało treściwe, a nawet wydaje się wodniste. [2.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: niezła etykieta, minus za brak pełnego składu. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.175]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy klarowny. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, średniowysoka, niezbyt trwała. [3]
Zapach: Karmel, lekki biszkopt. Delikatne fenolki... [3.5]
Smak: Słodowość, prawie karmel. Pewna wodnistość, śladowe ciasteczko. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Żywiecka butelka, eta o charakterystycznym kształcie. [4]
Uwagi: Napis na etykiecie kłamie, że to piwo aromatyczne o pełnym kształcie. Piwo jest rozwodnione, słabo promuje ten gatunek.
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn [4.5]
Piana: jasny beż, drobna, zwarta, dość długo utrzymuje się na piwie [4]
Zapach: lekki, owocowo-słodowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, goryczka umiarkowana, owocowy posmak, nie dominujący, trochę ziołowego posmaku w tle, zdecydowanie zbyt mocna w odczuciu baza słodowa przez co momentami piwo jest zbyt słodkie [3.5]
Wysycenie: troszkę za dużo [4.5]
Opakowanie: szata graficzna Żywca podoba mi się [5]
Uwagi: Da się wypić ale więcej nie kupię
Moja ocena: [3.725]Last edited by becik; 2019-10-30, 19:55.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Piłem lane. Bardzo przyzwoite, pachnie belgią, smakuje belgią, żadnej ekstremy-czyli nie ma biczowania skórką curacao czy końskim ogonem, ale nie można zarzucać wodnistości czy braku pikantności. Spróbuję jeszcze butelkowego, ale jak na razie rozczarowanie bardzo in plus (bo większość recenzji jakie czytałem była mocno negatywna). 11,99zł za lane duże, to chyba też cena jeszcze przyzwoita?Last edited by Petitpierre; 2019-10-31, 08:30.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziPiłem lane. Bardzo przyzwoite, pachnie belgią, smakuje belgią, żadnej ekstremy-czyli nie ma biczowania skórką curacao czy końskim ogonem, ale nie można zarzucać wodnistości czy braku pikantności. Spróbuję jeszcze butelkowego, ale jak na razie rozczarowanie bardzo in plus (bo większość recenzji jakie czytałem była mocno negatywna). 11,99zł za lane duże, to chyba też cena jeszcze przyzwoita?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Katy86 Wyświetlenie odpowiedziJa miałam podobne wrażenia. Trochę się wystraszyłam ocenami, a pozytywnie mnie zaskoczyło- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja piłem standardową wersję butelkową, kupioną na stacji benzynowej. Jak dla mnie, oprócz ładnej etykiety, piwo nie wyróżnia się niczym szczególnym. Wchodziło szybko, bez skrzywienia, ale też bez jakichś specjalnych wrażeń. Może było minimalnie lżejsze, niż zwykłe piwka z marketu, miało mniej goryczki... i w zasadzie tyle. Jeśli ktoś potrzebuje czegoś do picia bez żadnych udziwnień, na spokojny wieczór - nada się!
Comment
-
Comment