Beskidzki, Bendoszka Przegibek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Beskidzki, Bendoszka Przegibek

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Piana bardzo obfita, opadająca powoli, do tego stopnia, że był klopot z nalewaniem kolejnej po rcji. Kolor bladożółty. Zapach: słód, owoce, jakby brzoskiwnia. W smaku bardzo mocny element słodowo-owocowy, ze śladem drożdżowym. Wysycenie za wysokie jak na ejla. No i chmiel - gdzie jest chmiel?
    Zupełnie nie podeszło, jeśli taki ma być "polish ale", to ja wolę nie "polish".

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      ReCraft, Polish Hazy IPA Zula&Amora Preta Edition
      darekd
      Świętochłowice

14% ekstr.

5,4% alk.

Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)

...
      2023-04-06, 00:01
    • e-prezes
      Incognito, Polish Hammer
      e-prezes
      Zawsze byłem ciekaw czy chmiele od cysorza z Polish Hops sprawdzą się lepiej w NEIPA czy East Coast IPA. Akurat tu miałem okazję sprawdzić w zachodniej wersji, choć dobór chmieli (Izabella i Zibi) budzi wątpliwości. Mimo dość rześkiej, wyraźnej chmielowości brakuje mi tu wykończenia......
      2023-02-15, 14:20
    • Prusak
      Sakiškių alus, Zi-Zu Lager
      Prusak
      Wahałem się, gdzie to wpisać, bo mamy do czynienia z kooperacją litewskiego browaru z polskim kontraktowym Dzikim Wschodem, ale jako że na puszce naklejono kwit, że to import, niech więc będzie, że import, choć chmiele z Polish Hops i nazwa wskazuje, jakie.
      Alk. 4, 7%. E, brak.
      ...
      2024-09-28, 21:25
    • pebejot
      Żywiec, Ks. pr. Stanisława Słonki 22a, PUB Papiernia (Beskidzki Browar Rzemieślniczy)
      pebejot
      Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
      PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
      Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
      2024-03-24, 16:55
    • Javox
      ReCraft, Polish Hazy IPA Amora Preta & Książęcy Edition
      Javox
      Ekstrakt 14.0*, alko 5.1%

Piana - na dłużej pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - mocno zamglony żółto pomarańczowy.
      Gaz - średni.
      Aromat - mix cytrusowy.
      Smak - słodkie, pomarańcza, mango potem nadszedł grapefruit.Niezła doza gorzkiej...
      2023-11-16, 17:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...