Piwo gotowe do oceny
Zamkowy, [Zamkowy/Piwowarownia] Angielski Lord
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynoworubinowy. [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, niewysoka i niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Fenolki, wino, rodzynki. Bez fajerwerków, ale z drugiej strony - klasyka gatunku. [4]
Smak: Słodycz karmelowy, rodzynki, oleistość. Zaskakująco delikatny alkohol, ale... . Lekko drapie w gardle i powoduje pewną zamaszystość ruchów . [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Mała butelka, metaliczna, ciemnogranatowa eta z elementami złotoróżowymi (chyba...). Kapsel browaru. [4]
Uwagi: Smaczne, konkretne Barley Wine, na szczęście niezbyt słodkie i niezbyt oblepiające paszczę.
Moja ocena: [3.95]
-
-
Początkowo wyczuwałem nuty kwaskowych owoców, trochę męczących. Potem jednak słodycz przeważyła - tony melasy, rodzynek, karmelu, trochę podpalane. Alkohol nie narzuca się zbytnio, rozgrzewa.
Nie jest zbyt złożone nawet jak na BW. Z drugiej strony posiada cechy stylu - gęste, ciężkie a alkohol utrzymany w ryzach. Ferii smaków to tu nie ma, ale jest solidnie, degustuje się gładko. No i cenowo to w tej kategorii wagowej raczej nic się nie znajdzie. Pozytywy przeważają Jeśli ktoś nie zna a chciałby spróbować ten styl, to spokojnie może sięgnąć po to piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziPoczątkowo wyczuwałem nuty kwaskowych owoców, trochę męczących. Potem jednak słodycz przeważyła - tony melasy, rodzynek, karmelu, trochę podpalane. Alkohol nie narzuca się zbytnio, rozgrzewa.
Teraz bez kwaskowość owocowa była nieznaczna - bliska wspomnianym rodzynkom + kandyzowana wiśnia, poza tym podobnie. Warka z terminem do 2029 a już całkiem gładka. Alkohol nie razi.
Jest dobrze
Należy dodać, że piwo uwarzone w kooperacji z Piwowarownią, którek też należą się pochwały.Last edited by darekd; 2021-02-11, 00:20.
Comment
-
Comment