Książęcy Browar Nysa, Żelazna Dziewica

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Książęcy Browar Nysa, Żelazna Dziewica

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: bursztynowy wpadający w rubin [5]
    Piana: jasny beż, drobna, zwarta, trwała, osada się na szkle drobnymi krzaczkami [4.5]
    Zapach: lekki, miły, owocowo-słodowy [3.5]
    Smak: pełne, treściwe, goryczka mocna ale fajnie stonowana owocowym posmakiem, odrobiną karmelu oraz solidną słodowo scią na końcu, całość zmierza bardziej w kierunku wytrawności, bardzo dobry balans smaków [4.5]
    Wysycenie: bez zarzutu [5]
    Opakowanie: fajna etykieta, brak mi tylko firmowego kapsla [4]
    Uwagi: Bardzo smaczne piwko, zakupione w browarze ostatki

    Moja ocena: [4.175]
    Attached Files
    Last edited by becik; 2020-07-03, 19:58.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9793

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Bursztynoworubinowy . [4]
      Piana: Kremowa, bardzo drobna, wysoka i trwała. [4]
      Zapach: Karmel, delikatne owoce i powiew ciasteczka. [4]
      Smak: Delikatna, wytrawna goryczka, skórka od chleba, chyba orzechy. Goryczka narasta, nawet przesadnie, do granicy piołunowości... [3.5]
      Wysycenie: Średnie. [4]
      Opakowanie: Czerwona eta, na na niej rycina narzędzia tortur o przewrotnej nazwie. Promocja "Szlaku Czarownic". [4]
      Uwagi: Fajne piwo, choć na koniec ta goryczka trochę mnie uwierała. Jak w tej "dziewicy"...

      Moja ocena: [3.8]

      Comment

      Przetwarzanie...
      X