Kwaśno-słone gose i słodki ananas. Wydawałoby się, że to bardzo dobre połączenie. Chyba, że coś pójdzie nie tak. I w mojej ocenie, niestety, tak się właśnie stało. Niby jest i kwaśność i ananas, ale ta kwaśność jest za bardzo octowa i w połączeniu z ananasem tworzy wrażenie zepsutego/skwaśniałego piwa.
Ekipa kontraktowego Ritterguts Gose wyszła w warzeniu poza Gose i w saksońskim browarze Reichenbrand odtworzyli recepturę z Turyngii.
Lichtenhainer to stary górnofermentacyjny styl, który podobnie jak Grodzisz jest nieco wędzone i podobnie jak Berliner Weisse do brzeczki dodano bakterie...
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Comment