Piwo gotowe do oceny
Zarzecze, [Wrężel] Coyote
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty mętny (jak wzrok kojota?). [4]
Piana: Biała, drobna, trwała, acz niewysoka. [3.5]
Zapach: Intensywne owoce tropikalne, bardziej chyba mango niż mandarynki. Powiew lekko zwietrzałej prażonej cebulki... a może kojota...? [4]
Smak: Zaskakująco ostry, chropawy. Może to alko? Są też cytrusy i ciekawy, minimalny odcień popiołu. Hm, ciekawy. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Ta, kojot ma w miocie od 5 do 10 młodych. Ta kojocica wygląda mi na co najmniej tuzin... . [4]
Uwagi: Nieco nietypowe piwo, ale w sobotni wieczór z Plus Ligą weszło mi bardzo dobrze .
Moja ocena: [3.95]
-
-
Bardzo przyjemnie wszedł mi kojot przy sobotnim śniadaniu. Przede wszystkim, mimo sporego alkoholu, piwo jest całkiem gładkie i aksamitne ze sporą owocową goryczką. Dominuje grejpfrut, ale można też wyczuć pikantne zioła. W zapachu oprócz tropikalnych owoców nos wyczuwa świeżą, zieloną cebulkę.
Bardzo smaczne, mimo dużego woltażu nadające się do częstego spożywania piwko z terminem do 04.08.2022.
Comment
-
-
Vermont Double IPA
Ekstrakt 19.1*, alko 8.4%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i zioła.
Smak - słodko, cytrusy i zioła ale jakieś trudne do określenia z dodatkiem nut żywicy. Trochę goryczki było.
Niby całkiem niezłe ale raczej wolę lżejsze pozycje... a dla lubiących mocne, słodkie ipki to idealna propozycja .
Last edited by Javox; 2023-10-12, 14:33.
Comment
-
Comment