Piwo gotowe do oceny
Chmury, Pileus
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-żółty, mętne [4]
Piana: biała, średnie pęcherze, oblepia szkło, powoli opada [3.5]
Zapach: lekki, głownie słodowy, czuć jeszcze jakiś owoc [3.5]
Smak: pełne i treściwe, fajna miła goryczka, nie zalegająca ani nie dominująca, całość dobrze zbalansowana [4.5]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: pite prosto z tanka w firmowym szkle [3.5]
Uwagi: Produkt już jest dobry i smaczny, mam nadzieję, ze jako gotowy będzie nie mniej smaczny
Moja ocena: [3.975]Last edited by becik; 2019-10-26, 21:34.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, lekko za ciemny, umiarkowanie zmętniony. [3.5]
Piana: Biała, wyjątkowo szybko opadła, nie zostawiła śladów na ściance szkła. [2]
Zapach: Słodowy, chmielowy, nuty ziołowe, korzenne, kwiatowe. [4]
Smak: Treściwe, kwiatowa goryczka, ładnie zbalansowane, finisz trochę przyprawowy. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Etykieta pomarszczona w kilku miejscach, czeskie chmiele, goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Smaczny niefiltrowany i niepasteryzowany pils, pobudza apetyt na jakiś ser lub mięsko, bardzo szybko się pije. Najlepiej spożyć przed 10.08.2020.
Moja ocena: [3.75]Last edited by DariuszSawicki; 2020-06-13, 19:53.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty idący w bursztynowy, piwo mocno mętne jak na pilsa. [4]
Piana: Gęsta, drobnopęcherzykowa, wysoka na niecałe 2 cm. W trakcie picia pozostaje dość solidny kożuszek, na szkle niezbyt się ściele. [3.5]
Zapach: Przyjemny, słodowy z lekką nutą żółtych owoców. [4]
Smak: Dość wyraźna chmielowa goryczka, słodowość, dużo nut brzoskwiniowych, bardziej jakby to była APA nie Pils. Ale ładnie zbalansowane smaki, piwo smaczne. [4]
Wysycenie: Dobrze pasujące, nieprzesadzone. [5]
Opakowanie: Choć to mało pilsowe szkło, shaker jest z firmowym logo, podkładek brak [3.5]
Uwagi: Pite w browarze 26.07.2020 z pięknym widokiem na jezioro Niegocin. Cena 11 zł/0,4 l.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
Comment