Piwo gotowe do oceny
Chmury, Altostratus
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty nasycony, zamglony. [4]
Piana: Biała, drobna, chwilowa, znikająca, może dlatego, że nalane do plastiku? [2.5]
Zapach: Na początku cytrusy dominują, potem pojawia się aromat piwa gotowanego w domu... [3.5]
Smak: Słodowy, lekko owocowy i cytrusowy. Banan także jest. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Nalany w plastikowy kubek na wynos w lokalu "Wieprz i Pieprz". Nota uśredniona. [3.5]
Uwagi: Piwo pite przed rozpoczęciem prawdziwej działalności, mam nadzieję, że w trakcie rozwoju będzie progres.
Moja ocena: [3.45]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółty, mętne [4]
Piana: mizerna, szybko opadła [2]
Zapach: lekki, przyjemny, bananowo-słodowy [3.5]
Smak: jeszcze niedojrzałe, to czuć, ale już zapowiada się dobry smak bananów, skórki od chleba oraz dobrze zarysowanej bazy słodowej [3.5]
Wysycenie: troszkę za małe [4.5]
Opakowanie: firmowe szkło w browarze [4.5]
Uwagi: Piwo pite z tanka więc ocena nie może do końca być obiektywna ale zapowiada się dobrze
Moja ocena: [3.475]Last edited by becik; 2019-10-30, 20:00.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty, jak na pszenicę to bardzo intensywny, piwo zupełnie mętne. [4]
Piana: Bardzo gęsta, mikroskopijne równomierne oczka, puszysta na powierzchni. Dość mocno się trzymała choć od początku nie było jej wiele - około 1,5 cm. Śladów na szkle nie zostawia. [3.5]
Zapach: Przyjemny, wyraźny, pszenicznie słodowy, z goździkami. [4]
Smak: Typ pszenicy dla lubiących raczej słodkości. Intensywna słodowość, spora tereściwość, leciutka nutka kwaskowa ale owocowości tylko odrobina w tle. Mało bananowe a bardziej goździkowe. Pije się dobrze choć trochę jednostronna ta pszenica. [3.5]
Wysycenie: Zupełnie nie przeszkadzające, mi pasuje choć niektórzy by pewnie chcieli więcej w tym gatunku. [4]
Opakowanie: Szkło firmowe, no ale shaker do pszenicy pasuje jak wół do karety, podkładek brak. [3]
Uwagi: Próbowane 26.07.2020 na tarasie browaru, metr od jeziora Niegocin. Cena 11 zł/0,4 l.
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
Comment