Piwo gotowe do oceny
Pinta, Pierwsza Pomoc
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardziej pomarańczowy niż złocisty [4.5]
Piana: ecru, średnia, czapowata, trzyma się dłuższy czas ale rozłazi się na piwiie [4]
Zapach: miły, lekki, głównie słodowy [3.5]
Smak: lekkie jednocześnie treściwe, fajna goryczka, świeża, mocna z jeszcze lepszym finiszem słodowym choć chwilami za słodkim, odrobina cytrusowych akcentów [4.5]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: klasyczne dla Pinty, podoba mi się, firmowy kapsel [5]
Uwagi: Klasyk, może ciut przekombinowany ale jednak smaczny
Moja ocena: [4.1]Last edited by becik; 2020-02-08, 19:00.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
W smaku dominuje przyjemna goryczka średniej mocy i zaleganiu z słodowością w tle . Bardzo przyjemnie wchodzi w dzisiejszy upał jako starter . Zaskakuje konkretny lacing a wysycenie jest średnie . Szybko znika z szkła . Warka przetrzymana w mojej zimnej piwnicy 05.02.2021.
Comment
-
-
Rozumiem że jest to wątek tego piwa warzonego w Wieprzu
Ekstrakt 10,5* i alko 4,1%. Chmiel Marynka.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - mało.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - aromat jest mi znany z UK czyli chmiel tytoniowy.
S - słodkawa słodowość owocowa, angielskie posmaki chmielowe, lekka ziołowa goryczka, która potem z czasem się zwiększa.
Na upały, po pracy... bardzo lekkie
PS: Zniknęła polska flaga, ekstrakt i słowo lekki...Chyba ostatnia wersja przed nową naklejką.Last edited by Javox; 2021-07-02, 14:33.
Comment
-
Comment