Kolor: Brązowy, mętny. Kojarzy mi się z kompotem z suszu... [4] Piana: Kremowa, drobna, dość wysoka, średniotrwała. [3.5] Zapach: Słód palony, lekki karmel, w tle pobrzękują nuty cytrusów. [3.5] Smak: W smaku również słód palony i delikatny posmak karmelu, może minimalna goryczka, bardziej orzechowa niż grejpfrutowa. [3.5] Wysycenie: Nieco wyższe niż średnie, ale to w końcu dunkelweizen. [4] Opakowanie: W stylu browaru. Na ecie logo z turem, kilka turów dookoła, eta tym razem biało-brązowa. Srebrny kapsel, czarny pasowałby bardziej. [4] Uwagi: Przyzwoity dunkelweizen, kompletnie kontrrewolucyjny .
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment