Mazurski, Mazurskie Porter Rum Barrel Aged

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    Mazurski, Mazurskie Porter Rum Barrel Aged

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Brunatny, nieprzejrzysty. [4.5]
    Piana: Drobna, krótka, szybko opada, słabo osadza się na szkle. [3.5]
    Zapach: Bardzo złożony, intensywny, na początku pralinki z rumem i suszone śliwki, potem kawa oraz podana w składzie wanilia. [4.5]
    Smak: Gęste w odczuciu, ale nie słodkie, wiśniowe, lekko cierpkie z narastającą kawową goryczką. Niestety wyczuwalny jest alkohol, który drapie w gardle i na finiszu trochę męczy. [3.5]
    Wysycenie: Niskie, odpowiednie. [4]
    Opakowanie: Ponura i szara etykieta jak listopadowy dzień, dokładny skład, zalakowany kapsel. [3]
    Uwagi: Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, najlepiej spożyć przed 29.06.2020.

    Moja ocena: [3.9]
    Attached Files
    Last edited by DariuszSawicki; 2019-11-17, 11:55.

    Comment

    • becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

      #3
      Rumu nic nie czuć?
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment

      • DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

        #4
        Czuć w zapachu. W smaku trudno powiedzieć, raczej ogólnie alkohol.

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9793

          #5
          Ocena z ARTomatu

          Kolor: Brunatnoczarny. [4]
          Piana: Kremowa, bardzo drobna, ale niska i nietrwała... [3]
          Zapach: Niby klasyka, ale przerumowiony(rumowy zapach do ciasta???), aż do poziomu prawie rozpuszczalnikowego , ślad czekolady i wina, trochę alko. [3]
          Smak: Lekki posmak rumu, trochę, jakbym pił mieszankę lodów z gorzkiej czekolady z lodami rumowymi z rodzynkami . Delikatny posmak alko i beczki. [3.5]
          Wysycenie: Niewysokie. [4]
          Opakowanie: Mała flaszka, zalakowany kapsel. Lak się kruszy, świni wszystko... Tło ety chyba w sepii... [3.5]
          Uwagi: Cóż, to jeden ze słabszych porterów, który piłem w ostatnich... latach .

          Moja ocena: [3.325]

          Comment

          • Petitpierre
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2014.01
            • 2570

            #6
            Czyli warto ustalić czy rzeczywiście mieli beczkę po rumie (a może po rhum'ie) i po jakim konkretnie czy poszli w czipsy, które macerowały się w jakimś rumie/rhum'ie i też warto żeby było podane konkretnie w jakim.
            Mały porterek-przyjaciel nerek

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9793

              #7
              Nie szedłbym tak daleko, dla mnie po prostu piwo przeperfumowane, a być może i niedoleżakowane. Wtedy byłaby szansa na większą gładkość...

              Comment

              Przetwarzanie...
              X