Piwo gotowe do oceny
Mazurski, Mazurskie Porter Rum Barrel Aged
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatny, nieprzejrzysty. [4.5]
Piana: Drobna, krótka, szybko opada, słabo osadza się na szkle. [3.5]
Zapach: Bardzo złożony, intensywny, na początku pralinki z rumem i suszone śliwki, potem kawa oraz podana w składzie wanilia. [4.5]
Smak: Gęste w odczuciu, ale nie słodkie, wiśniowe, lekko cierpkie z narastającą kawową goryczką. Niestety wyczuwalny jest alkohol, który drapie w gardle i na finiszu trochę męczy. [3.5]
Wysycenie: Niskie, odpowiednie. [4]
Opakowanie: Ponura i szara etykieta jak listopadowy dzień, dokładny skład, zalakowany kapsel. [3]
Uwagi: Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, najlepiej spożyć przed 29.06.2020.
Moja ocena: [3.9]Last edited by DariuszSawicki; 2019-11-17, 11:55.
-
-
Rumu nic nie czuć?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatnoczarny. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, ale niska i nietrwała... [3]
Zapach: Niby klasyka, ale przerumowiony(rumowy zapach do ciasta???), aż do poziomu prawie rozpuszczalnikowego , ślad czekolady i wina, trochę alko. [3]
Smak: Lekki posmak rumu, trochę, jakbym pił mieszankę lodów z gorzkiej czekolady z lodami rumowymi z rodzynkami . Delikatny posmak alko i beczki. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Mała flaszka, zalakowany kapsel. Lak się kruszy, świni wszystko... Tło ety chyba w sepii... [3.5]
Uwagi: Cóż, to jeden ze słabszych porterów, który piłem w ostatnich... latach .
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
Comment