Piwo gotowe do oceny
Północny, Lager Kunca
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miedziano-bursztynowy [5]
Piana: jasny beż z domieszka ciemnej żółci, gęsta, drobna, można stawiać jeżyka z zapałek [5]
Zapach: lekki, miły, owoce i zapach słodu [3.5]
Smak: pełne, treściwe, fajna świeża wyraźna goryczka doskonale polączona z lekkim owocowo-miodowym posmakiem, lekka cierpkość, świetny finisz słodowy, bardzo dobry balans smaków [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: pite na zapleczu w browarze w firmowym szkle [5]
Uwagi: Kapitalny lager wiedeński
Moja ocena: [4.475]Last edited by becik; 2019-12-05, 19:48.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Kapitalny lager wiedeński
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziMoże to piwo jest kapitalne i smaczne, ale po lekturze opisu trudno je uznać za kapitalnego przedstawiciela stylu...
Oceniam wg smaku i odbioru, a nie wg ramek stylowych.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziOceniam wg smaku i odbioru, a nie wg ramek stylowych.
Comment
-
-
Moje z datą do 19.07.2021. Owszem, bardzo dobre piwo, o barwie rubinowo-brązowej, początkowo z obfitą pianą, opadającą szybko, zostawiającą pokaźne ślady na szkle. W zapachu słód i nuty lekko piernikowe, leciutko też maślane. Co do smaku: może byłby to lager wiedeński, gdyby oprócz lekkich akcentów opiekanych nie było też lekkiego posmaku palonego. Goryczka jak na wiedeńskiego też dość wysoka.
Mi smakowało, bez względu na to, czy trzyma się stylu. Lekko hybrydowe, ale dobre, z charakterem.
Comment
-
Comment