Piwo gotowe do oceny
Marysia, [Komitet] Le Petit Prince
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo mocna herbata, w cieczy kołuje trochę farfocli. [3.5]
Piana: Kremowa, drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Słód, karmel i rodzynki. Może też suszone daktyle...? [4]
Smak: Rozgrzewający alko, oleistość, karmel, orzechy, suszone owoce, mam wrażenie, że wymlaskałem także daleki posmaczek czekolady. [4]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Biało-zielony kartonik i takaż eta, grafika z Małym Księciem. Mnie podoba się średnio, choć jakość doceniam. [4]
Uwagi: Smaczne, poważne piwo, do powolnej degustacji, nawet może z mlaskaniem .
Moja ocena: [3.875]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bordowo-brązowy . [5]
Piana: Drone pęcherze , niska i dość szybko opada do cieńkiej warstwy . [3]
Zapach: Dominuje wino i suszone owoce . [4.5]
Smak: Dominuje wino , trochę słodkie skontrowane wyraźną i przyjemną goryczką na finiszu . Piwo fajnie rozgrzewa , alkohol dobrze ukryty , gęste , gładkie i pijalne . [5]
Wysycenie: Niskie bardzo sprzyjające degustacji . [5]
Opakowanie: Ładny kartonik , pełny skład i kapsel niestety golas . Przez kartonik go nie widać ale po wyciągnięciu butelki przyjemniej byłoby dla oka . [4]
Uwagi: Już dawno tak długo nie piłem pierwszego piwa . Bardzo dobre chociaż nie jestem fanem wina . Szkoda , że cena nie za niska . Ale od czasu do czasu można sobie pozwolić .
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy. [4]
Piana: niska, drobna, nietrwała. [2.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, winny, owocowy i lekko słodowy. [4]
Smak: winny, słodkawy i delikatnie kwaskowy, suszone owoce, niska goryczka. Alkohol jest dobrze ukryty. Brakuje podobnie jak w zapachu wanilii. Piwo jest średnio treściwe, gładkie i bardzo smaczne. [4.5]
Wysycenie: niskie [4.5]
Opakowanie: nieźle to wygląda, podany pełny skład, minus za kapsel bez nadruku. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
Comment