Piwo gotowe do oceny
Mazurski, Mazurskie Weizenbock
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, wygląda trochę jak kawa z mlekiem, niezwykle mętne. [3.5]
Piana: Kremowa, drobna i zbita, ale bardzo niska. [3]
Zapach: Ciemne opiekane pieczywo, owoce jak banan i gruszka, a także fenole w postaci gałki muszkatołowej i goździków. [4.5]
Smak: Treściwe, umiarkowanie słodkie, zbożowe i tostowe. Na drugim planie owoce, bardziej gruszka niż banan. W tle wyczuwalny lekki kwasek i przyprawy, praktycznie brak goryczki, alkohol ukryty. [4]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Prosta matowa etykieta, brak dokładnego składu. [3]
Uwagi: Zdecydowanie udane i trafione na początek zimy piwo. Najlepiej spożyć przed 25.07.2020.
Moja ocena: [3.975]Last edited by DariuszSawicki; 2019-12-06, 17:42. -
Piwo z terminem do 03.08.2020 trochę słabsze, ale i tak godne polecenia.
W zapachu świetnie i bez zmian. Natomiast jest lekko gorzej w smaku. Pszenica nie zniknęła, ale koźlak gdzieś wyskoczył na bok czy bock bo wyraźnie jest w odwrocie. Za mało tostu, za to zwiększyła się goryczka.Comment
-
Piwo z terminem do 13.09.2020 powróciło do formy z pierwszej warki, a nawet ją przewyższyło.
Zapach jest taki, że nie chce się wyciągać nosa ze szklanki. Przepiękny dojrzały banan, przyprawy i bardzo dużo zboża oraz aromat suszonych śliwek i rodzynków.
W smaku powrócił koźlak, tost i przypieczona skórka od chleba, ale nie kosztem pszenicy, którą w tym piwie godnie reprezentuje potężna dawka banana. Doprawdy jakbym banana jadł
Browar z mojego miasta w swoim portfolio posiada kilkanaście piw, według mnie na ten czas Weizenbock jest zdecydowanie najlepszy.Comment
Comment