Piwo gotowe do oceny
Chełmiński, Pils
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, piwo klarowne. [4.5]
Piana: Biała, zaraz po nalaniu było jej jakieś 2-3 cm, postrzępiona jak na morskiej fali. Zredukowała się dość szybko do kożuszka, na szkle bardzo nieliczne ślady. [3]
Zapach: Mocno słodowy i tyle w tym temacie. [3]
Smak: Tu słodowość jest taka jak zapowiadał zapach czyli jak na pilsa znacznie przesadzona. Do tego leciutka nuta owocowa taka trochę sztuczna, kwaskowo-cukierkowa. Niestety goryczka tylko w tle i w zbyt małej dawce. Stanowczo za mało chmielowości jak na ten gatunek. [3]
Wysycenie: Dobrze pasujące, nie przeszkadza. [4.5]
Opakowanie: Gruby, klasyczny kufel, pasujący lecz bez firmowego logo. Podkładki dostępne na barze, [4]
Uwagi: Słabo pilsowy ten pils, nie zachwycił mnie. Próbowany 28.07.2020 w browarze, cena 8 zł.
Moja ocena: [3.2]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty [4.5]
Piana: biała, drobna, trzyma się jakiś czas, opada powoli [3.5]
Zapach: lekki, głównie słodowy [3.5]
Smak: dość treściwe, fajna goryczka, przyjemna, potem dobrze zarysowana baza słodowa z lekkim słodkawo-zbożowym posmakiem na koniec, dobry balans smaków [4]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: prosta zwykła etykieta, bez żadnych cudaków, gładki kapsel [4]
Uwagi: Po prostu smaczne zwykłe piwo
Moja ocena: [3.825]Last edited by becik; 2020-09-09, 20:55.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment