Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-03-22, 21:32.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Brunatnoczarny nieprzejrzysty. [4] Piana: Beżowa, bardzo drobna, dość wysoka, ale średniotrwała. [3.5] Zapach: Czekolada, chyba bardziej mleczna, czerwone owoce, praliny. [4] Smak: Oleisty, bardzo łagodny, aksamitny, czekolada i trochę kawy, ziemistość w tle, w tle także daleko praliny. No i lekki alko... [4] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: Eta nawiązuje do historii Jarocina . Kolorystyka czarno-biała, kapsel browaru również. [4] Uwagi: Fajne piwo, choć trochę brakuje mi pełni, a w zasadzie - porterowej głębi...
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
Idąc za ciosem w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) od 2015 r. mają następny...
Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.
Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
Comment