Piwo gotowe do oceny
Koronowo, Koronowskie prawdziwe
Collapse
X
-
Miałem trochę kłopotu z tym piwem, bowiem niekoniecznie wrażenia smakowe koresponodowały z opisem z etykiety. gdzie mowa o połączeniu nut słodowych z "subtelną karmelowością". Otóż, tej ostatniej nie uświadczysz, podobnie jak nie do końca będą zadowoleni ci, którzy szukają tu "niekoniecznie maksymalnej" goryczki. Owszem, maksymalna nie jest, ale dosyć szorstka i wyraźna, trochę jak w niektórych PRL-owskich dolniakach.
W sumie nie przeszkadzało mi, że nie trzyma rygorów stylu, piło się dość dobrze.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn lekko zamętniony [4]
Piana: drobna, lekko przybrudzona biel, średniotrwała, opada spokojnie i powoli podczas picia [3.5]
Zapach: lekki, owocowo-słodowy, w zapachu owocowym dominuje sok wiśni [3.5]
Smak: dość pełne, treściwe, goryczka lekka ale zbyt mocno chropawa, pestkowa, delikatny karmelowy posmak, trochę miękkiego owocu, finisz bardziej słodowy ale słodkawość znowu przykryta początkową goryczką [3.5]
Wysycenie: troszkę za duże [4]
Opakowanie: zwykła prosta etykieta, która mi się podoba, gładki kapsel [4]
Uwagi: Ciekawe i fajne piwo ale jakieś takie dziwne
Moja ocena: [3.575]Last edited by becik; 2020-09-06, 12:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ekstrakt 12.0*, alko 5.0%
Chmiele: Oktawia, Izabella, Zula, Iunga.
Piana - sporo na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
Aromat- gruszka, jasne jabłka.
Smak - słodkawe, białe owoce, z czasem gorzkawe i jeszcze więcej goryczki. W aftertaste tytoniowe.
Ciekawe piwo.... ten chmiel gruszkowy jest aktualnie na wyspach dość popularny np w golden ejlach.
Wygląd butelki jest taki sam tylko flesz nieco zaburza kolorystykę, właściwie piwo jest bardziej żółte a etykietka z jaśniejszych odcieniach zielonego.
Comment
-
Comment