Piwo gotowe do oceny
Chełmiński, IPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Równomiernie zmętnione złoto [4.5]
Piana: Biała, zbudowana ze śrenidch oczek. Z początku obfita, jednak redukuje się dość szybko. Pięknie koronkuje szkło, a taflę piwa przykrywa kożuszkiem. [4]
Zapach: Bardzo przyjemny, słodki, cytrusowy, grejfrutowy, ale niezbyt intensywny. Po zakręceniu szkłem wychodzi... że chmielono Mosaic`em. Niepotrzebnie zakręciłem, bo nie jestem fanem tego chmielu, oceny jednak nie przycinam. [4.5]
Smak: Jest bardzo dobrze! Na języku czuć gładkość (dodatek płatków owsianych), później "atakuje" grejfrutowo-pomarańczowa goryczka, którą kontruje słodowość. Piwo jest bardzo dobrze zbalansowane, z lekkim wskazaniem na wytrawność. Chętnie sięgam po następny łyk. "Niestety" w całość wplątuje się Mosaic*
*patrz wyżej [4]
Wysycenie: Średnie, nie przeszkadza. [5]
Opakowanie: Butelka 0,5l, bezzwrotna * Minimalistyczna, schludna etykieta, kapsel czarny "golas"
*cięzko byłoby ją zwrócić ... [4]
Uwagi: Zdecydowanie najlepsze piwo, z tego restauracyjnego browaru. Gdyby nie to całe obecne zamieszanie, zapewne nawet nie wiedziałbym, że taki browar istnieje. Tymczasem mogę napić się wszystkich ich piw, bez wychodzenia z domu! #wspieramypolskikraft
Moja ocena: [4.25]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoto dość mętne [4]
Piana: jasna z kraterami,szybko się zmniejsza [3.5]
Zapach: średni aromat głównie cytrusowy,chmiele raczej słabo [3.5]
Smak: goryczka na przyzwoitym poziomie ale "dość ciężka",w tle cytrusy, na koniec nawet dobrze się to komponuje [4]
Wysycenie: prawie idealne [4.5]
Opakowanie: typowa dla browaru,dużo informacji i czarny kapsel [3.5]
Uwagi: Piwo z datą 18.05.2020.
Moja ocena: [3.775]mb WOS
Comment
-
Comment