Piwo gotowe do oceny
Błonie, Polski Folklor - Kur Zapiał
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty mętny. [4]
Piana: Biała, drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Klasyczny chmielowy z akcentem owocowo-słodowym. [4]
Smak: Lekka goryczka, słód i trochę owoców. [4]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Fajna eta, (nie)raz na ludowo, hej! Jak wycinanka. Mnie się podoba. [4]
Uwagi: Lekkie, sympatyczne piwo. Polecam .
Moja ocena: [4]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-żółte [4]
Piana: ecru, gęsta, drobna i trwała, opada powoli [4]
Zapach: delikatny i miły, słodowy [3.5]
Smak: dośc pełne i treściwe, jednocześnie leciutkie, fajna goryczka, świeży posmak zostawia fajne orzeźwienie, odrobina cytrusa, finisz zdecydowanie bardziej słodowy, dobry balans [4]
Wysycenie: ciut za duże [4.5]
Opakowanie: fajna, prosta etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Fajny zwykły pils, mi smakował
Moja ocena: [3.85]Last edited by becik; 2020-06-20, 22:14.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kolekcja kapsli od piwa <- Kolekcjonuję jedynie kapsle z piw wypitych osobiście, aktualnie ponad 1 000
Kolekcja Whisky
Comment
-
-
Comment
-
-
U mnie (warka do 08.04.2025) piana mocno obfita, słąbo osadzająca się na szkle, ale pozostająca na dnie nawet po wypicu zawartości.
Bardzo jasna barwa, bladosłomkowa, przymglona, widać, że pwo zgodnie z deklaracjami jest niefiltrowane.
W zapachu rzeczywiście słód plus lekko drożdże.
W smaku po pierwszym łyku wrażenie lekkiego kwasku, ale szybko ustępuje podejrzenie wad na rzecz lekkiej cytrusowości, którą już ktoś tu zauważył. Plus goryczka lekko pestkowa.
Moim zdaniem średnie.
Comment
-
Comment