Grodzisk Wielkopolski, Bezalkoholowe Mango Ale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Grodzisk Wielkopolski, Bezalkoholowe Mango Ale

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2318

Z szeroko dostępnych piw bezalkoholowych to obecnie najciekawsza opcja na rynku.
    Bije na głowę swojego starszego brata z zaprzyjaźnionej stajni- Miłosława Bezalkoholową IPĘ. Ten jedynie może bronić się jeszcze lepszą o złotówkę ceną.
    Mango Ale jest zdecydowanie soczysty, owocowy w klimacie mango-marakuji, w drugim tle lekkie warzywka i delikatna brzeczka, ale dzięki temu, że piwo jest zaskakująco jak na wypust < 0,5% pełne w smaku, to odczucie jest naprawdę symboliczne.
    W miarę ubywania piwa w szkle do głosu dochodzi goryczka.
    Piwo należy zdecydowanie porządnie zamieszać przez przelaniem, ten osad z dna robi całą robotę.
    Jeśli utrzyma się w Żabkach bądź wejdzie do innej powszechnej sieci to będzie poważny konkurent dla Kormoranów 1 na 100 i Miłosława głównie dzięki swojej treściwości.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kosher; 2020-03-23, 22:33.

Comment

• legart
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.06
      • 914

Ano obecnie jedne z najlepszych bezalkoholowych piw w dobrej cenie. Fajna owocowa soczystość mango i maracuja, delikatna goryczka, ociupinka kwaskowatości. I dla mnie na granicy autosugestii (pewnie dlatego że to Grodzisk) ciut wędzonki.

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2318

Z szeroko dostępnych bezalko to nadal najciekawszy wybór. Piwne w smaku, do tego wyraźna owocowa goryczka. Wędzonki nie wyczuwam. Smak mango mi odpowiada, ale zdaje sobie sprawę, że nie każdemu to podejdzie jako codzienne piwo.
        Pokazuje się w różnych Oszołomach za 3.58 zł., ale schodzi praktycznie na pniu. Trzeba wbić się we właściwy moment. W Selgrosie jest podobnie, cena równie atrakcyjna, 3.80 zł.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19276

Jest mocniej owocowe niż inne no-alko. Mniej przy tym IBU. raczej okazjonalnie...

Comment

• Admirador
            Porucznik Browarny Tester
            • 2015.03
            • 431

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
            Z szeroko dostępnych piw bezalkoholowych to obecnie najciekawsza opcja na rynku.
            [...]
            Jeśli utrzyma się w Żabkach bądź wejdzie do innej powszechnej sieci to będzie poważny konkurent dla Kormoranów 1 na 100 i Miłosława głównie dzięki swojej treściwości.
            Podpisuję się pod opinią kolegi. Zaskakująco dobra rzecz. Oczywiście to tylko bezalkoholowe i trzeba brać na to poprawkę (mimo wszystko czuć, że to bardzo lekkie piwo, ale jednak piwo!), ale ja jestem zdecydowanie na tak.

Comment

• LESNICZYy
              🥛🥛🥛
              • 2018.01
              • 957

Nie można tego piwa porównywać do Miłosława BIPA bo to dwa inne światy . Pierwsza trójka piw bezalko które piłem , soczkowe i bardzo pijalne .
              Attached Files
              Ostatnia zmiana dokonana przez LESNICZYy; 2020-06-17, 18:05.

Comment

• Petitpierre
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2014.01
                • 2570

Mętne, soczyste, piana wychodzi-jak to w grodziskich. W aromacie dużo owoców, sokowych, ale niekoniecznie mango w zapachu, ale właśnie to dziwo calamansi-jako mieszaniec czyli mandarynka z kumkwatem, ogólnie pachnie cytrusowo bardzo. W nucie dolnej podobnie. 100% zapach owocowy, za to chmielu nie czuć. W smaku piwo jest dziwne, goryczka bardzo lekka, potem narasta-ale grejpfrutowa, posmak kolendry, rozmarynu, dość niepoukładane i do tego kwaśne. Zapach lepszy niż smak. Nie ma piwności, nie ma grodziska, nie ma też pełni. A tak ładnie wyglądało.
                Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• LESNICZYy
                  🥛🥛🥛
                  • 2018.01
                  • 957

Pija te piwo drugi roz i dalej mi smakuje oczywiście jako bezalko. Owocowość jest tylko na plus w końcu pospolity lager to już dawno nuda. Piwo pija po mocnych piwach z Browaru Spółdzielczego tak na koniec dnia żeby nie przesadzić, '' jeśli wiesz co chcę powiedzieć " dla kumatych

Comment

Przetwarzanie...
                  X