Kolor: jasnożółty, zamglony. [4] Piana: średniowysoka, drobna, średnio trwała, zostawia ślady na szkle. [4] Zapach: niezbyt intensywny, chmielowy, cytrusy, kokos i lekko słodowy. [3.5] Smak: chmielowy, owocowy i lekko słodowy, lekka, przyjemna grejpfrutowa goryczka. Piwo jest lekkie, może nieco za mało soczyste ale jest dobrze pijalne. [3.5] Wysycenie: średnie. [4] Opakowanie: te nowe etykiety nie podobają się mi, brak pełnego składu, firmowy kapsel. [3] Uwagi:
Ekstrakt 16.0*, alko 6.4%, deklarowane IBU około 80
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - porzeczki.
Smak - słodkawe, maliny i porzeczki, spora słodka owocowość, trochę goryczki było ale że na poziom 80
Ciekawe piwo ale dla konserwatystów pewnie 4/5.
Trochę zdziwiłem się co wywąchałem ale ogólnie nie było źle.
Pewnie też tak się stało bo to piwo trochę czekało... ale wiem przynajmniej jak się taki napój starzeje.
Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.
Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Comment