Piwo gotowe do oceny
Zaścianki, Supraskie
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, minimalnie opalizujący. [4]
Piana: Biała, drobna, wysoka, trwała, ładnie brudzi szkło. [4]
Zapach: Ziołowo-chmielowy, może minimalny powiew warzywny przez chwilę... Chyba też ślad ciasteczek. [3.5]
Smak: Przypieczona skórka od chleba, goryczka w stylu pestkowym, zioła i chmiel. Lekki słód w tle... [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Elegancka, biało-zielona eta w nowej stylistyce browaru, i chyba z nowym logo. Na tej ecie budynki, podejrzewam, że z Supraśla... [4]
Uwagi: Cóż, chyba jeszcze nie byłem w Supraślu. Może więc trzeba by...?
Moja ocena: [3.825]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn z pomarańczowym zacięciem [4]
Piana: ecru, drobna, trwała, do końca utrzymuje się na piwie [4]
Zapach: lekki, miły, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: lekkie, jednocześnie treściwe, goryczka wyraźna ale dobrze skontrowana owocowo-słodowym posmakiem, gdzie.s w te odrobina cytrusa, fajny balans smaków [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: fajna prosta etykieta, gładki kapsel [4]
Uwagi: Smaczne i tyle
Moja ocena: [4.075]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi[b] Cóż, chyba jeszcze nie byłem w Supraślu. Może więc trzeba by...?Last edited by becik; 2020-05-27, 16:48.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, zamglony. [4.5]
Piana: Biała, wysoka, powoli opada, zostawia sporo śladów na ściance szkła. [4.5]
Zapach: Tuż po nalaniu przede wszystkim zioła i trawa, czyli bardzo miły chmiel. Niestety później wychodzi DMS w postaci zielonego groszku. [3.5]
Smak: Treściwe, goryczka spora, głównie przyprawowa i łodygowa, żadnych wad w przeciwieństwie do zapachu, finisz lekko cytrusowy. [4.5]
Wysycenie: Średnie. [3.5]
Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, dokładny skład. [4]
Uwagi: Bardzo ziołowe, niepasteryzowane i niefiltrowane piwo. Posmakowało mi, a najlepiej spożyć przed 16.10.2020.
Moja ocena: [4.075]
Comment
-
Comment