Piwo gotowe do oceny
Kormoran, Radler Gorzka Pomarańcza
Collapse
X
-
5zł w Żabce, w sklepie specjalistycznym na ten przykład nie było.
Mętne, pomarańczowe, jak pszenica, ładna, gęsta piana. W aromacie pomarańcza sokowa, nie gorzka, pachnie jak piwo-rasowe z sokiem/lemoniadą pomarańczową-ewidentnie bez cukru/syropu. Nuta dolna pszeniczna i jakby kolendra-sugestia od pszenicy. Zapach naturalny, nie za słodki. Nie jest to jednak zapach gorzkiej pomarańczy w typie curacao, niedojrzałej pomarańczy itd. W smaku pomarańczowo, ściągająco, tanicznie, goryczka na finiszu dość amerykańska-pewnie taka odmiana chmielu, ale nadal smakuje jak piwo z sokiem-takim z kartonu. Pełne, sól wyczuwalna na finiszu, ale nie ma to nic wspólnego z "mocą" gose. A himalajska na pewno nie musiała być. Na razie mam uczucia ambiwalentne. Mam wszak drugi egzemplarz, to za jakiś czas sprawdzę ponownie.Mały porterek-przyjaciel nerek
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi5zł w Żabce, w sklepie specjalistycznym na ten przykład nie było.
Comment
-
-
Wiem już co mi najbardziej przypomina. Onegdaj w knajpie meksykańskiej można się było napić michelady, to jest właśnie ten smak, czyli piwo, sok pomarańczowy i sól. Inna nazwa to clara-to w Warszawie spotykałem w jednej knajpie na Nowym Świecie. Soki można zmieniać, dodawać, nie zaszkodzi też chilli itd.
Ale jeśli to ma być jakiś kierunek, to to jest właśnie ten.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Ten radler jest produkowany specjalnie dla Żabki, w żadnym innym sklepie go nie znajdziecie. A mi nie smakuje - nie wiem, czy to przez to, że jest to gorzka pomarańcza - czy dlatego że piłem je o czwartej nad ranem czekając na interwencję policji, przez co źle mi się kojarzy .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziTen radler jest produkowany specjalnie dla Żabki, w żadnym innym sklepie go nie znajdziecie.
Przykład z dziś - Piwo na 300 sposobów we Wrocławiu ma go w ofercie.
Comment
-
Comment