Piwo gotowe do oceny
Browar Zakładowy, Bitter. Bitter.
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rubinowy klarowny. Lubię te klimaty... [4]
Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: Dziwny. Niezbyt przyjemny, kojarzy mi się ze skoszoną trawą, która trochę leżała na słońcu w worku foliowym... . [3]
Smak: Goryczka, w tle mięsistość i alko. Posmaczki orzechowe, kojarzą mi się z wytrawnym koźlakiem. No, ale bitter to w końcu czysta żywa wytrawność. [4]
Wysycenie: Co najwyżej średnie, OK. [4]
Opakowanie: Co zrobić, ubolewam nad nowoczesnością wzornictwa. Ale także doceniam... [4]
Uwagi: Nie pamiętam, czy piłem kiedyś imperialnego bittera. W każdym razie ten jest fajny .
Moja ocena: [3.6]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnomiedziany, raczej klarowne. [4.5]
Piana: Niezbyt obfita, drobnopęcherzykowa, dość szybko opadająca; beżowa. [3.5]
Zapach: Aromat średnio intensywny, głównie słodowy, karmelowy z nutą suszonych owoców i delikatnie orzechowy. [4]
Smak: Treściwe w smaku, dominuje słodowość z dodatkiem suszonych owoców, karmelu i ciasteczek. Początkowa słodycz przełamana nieco kwaskowatym finiszem i niezbyt wysoką goryczką. Alkohol dość dobrze ukryty, lekko rozgrzewający. [4]
Wysycenie: Niskie wysycenie sprawia, że piwo jest gładkie w odbiorze. [5]
Opakowanie: Firmowy kapsel, grafika etykiety taka sobie. [4]
Uwagi: Niska goryczka jak na (imperialnego) bittera. Ogólnie smaczne, jednak trochę nudne w odbiorze piwo.
Moja ocena: [4.025]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
Comment