Kolor: Jasnozłoty, klarowne. [4] Piana: Biała, puszysta, bardzo wysoka i trwała. Grubo oblepia ściankę szkła. [4.5] Zapach: Aromaty trudne do wychwycenia, trochę słodu, trochę chmielu i lekki mokry karton leżakowany z siarką. [2.5] Smak: Słodowy, lekko za ciężkie, goryczka niska i ziołowa. [3] Wysycenie: Średnie. [3.5] Opakowanie: Etykieta taka sama jak w pierwszym Dzikunie, tylko pils zamiast mocne w nazwie. Goły kapsel i brak podania ekstraktu. [3] Uwagi: Piwo tanie, niecałe trzy złote, co odpowiada jakości piwa. Nie polecam, nie wiem czemu browar z Pomorza tak zlekceważył nas mieszkańców Mazur. Najlepiej spożyć przed 22.10.2020.
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Comment