Bojanowo, Bojan Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Bojanowo, Bojan Pils

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • slyboots
    Porucznik Browarny Tester
    • 2014.03
    • 292

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemny miedziany, herbaciany, klarowny [4.5]
    Piana: Bardzo mała i szybko zanika delikatnie oblepiając szkło [1.5]
    Zapach: Słodki, słodowy, lekki karmel [3]
    Smak: Słód, chmiel taki ziołowy zalegający na języku ale dopiero na finiszu, nie jest wodniste, średnio treściwe, goryczka na poziomie 30-40 IBU, nawet nuty cytrusowe się przebijają, w smaku lekka słodycz [4]
    Wysycenie: Małe i zdecydowanie jest zbyt małe, prawie nic nie wiem czemu ? [1]
    Opakowanie: Poprawne jak to z Bojanowa może sie podobać, jest opis na kontretykiecie [4]
    Uwagi: WARKA:

09.12.2020/Z
    alk. 5,0% obj.
    ekstr. 12,1% wag.

Zgoda jest nachmielone i jak na Pilsa jest dobrze. Tego od Pilsia można oczekiwac. Najbardziej co mnie rozczarowało to praktycznie brak wysycenia CO2 nie wiem czemu ?

Gdyby było wysycenie na średnim poziomie było by dobrze.

Szału nie ma ale jako Pils śmiało można sięgnąć i spróbować bo chmiel jest zdecydowanie wyczuwalny i długo zostaje goryczka na języku z akcentami cytrusowymi nawet.

Polecam. próbujcie i oceniajcie.

Pozdrawiam

Moja ocena: [3.275]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez slyboots; 2020-07-07, 18:59.

Comment

Related Topics

Collapse

• chmielakikrasnystaw
      Chmielaki Krasnostawskie 2019
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
      PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Primator Pumpa – Pivovar...
      2019-08-07, 12:51
    • Petitpierre
      Bojanowo, Bojan Tropical Stout
      Petitpierre
      Znalazłem w Żabce, Bojan, PSPD i w dodatku Tropical Stout

6zł, 6,2vol i 15,1blg. Bez piany, jest obrąbek, w zapachu czekolada, malina, bardzo deserowo, rodzynki, migdały, daktyle. No szok, dla mnie bomba jakby powiedział Jerzy Dobrowolski. Nuta dolna sama czekolada, ale taka w płynie....
      2022-11-06, 13:04
    • AaLeX
      Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
      AaLeX
      Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
      2024-11-20, 10:41
    • AaLeX
      BG SA Zabrze, Łomża Pils
      AaLeX
      Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
      2024-08-08, 18:31
    • Petitpierre
      Bojanowo, Bojan Porter Karaibski
      Petitpierre
      Piwo Jubileuszowe, 24blg, 8,5vol, 16 miesięcy leżakowania, potem prażone wiórki kokosowe i chipsy dębowe moczone w rumie i w bourbon'ie. Oba nie podane, obstawiam trunki niskiej półki. Na razie w Lidl'u za 6zł.

Bounty albo Malibu w oddali majaczy melasowy rum, bourbon'a ani portera...
      2021-09-23, 14:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...