Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Samoglow
Wyświetlenie odpowiedzi
Warka, Strong
Collapse
X
-
Warka, Warka Strong dwusłodowy
Zakupione w Trink & Spare w Leverkusen
Butelka: 0.5l
Alkohol: 6.5%
Piwo słodkawe w smaku, jak dla mnie zbyt słodkie. Brak goryczy. Kolor bursztynowy. Porządne nasycenie CO2, nie za dużo, nie za mało. Leciutko się przebijąjacy alkohol, ale nie tak bardzo jak w "normalnej" warce strong.
Ogolem dobre piwo. Ocena 4
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, klarowne. [4.5]
Piana: Drobnopęcherzykowa, śnieżnobiała niska, szybko znika. [2.5]
Zapach: Słodowy, średnio intensywny, w tle czuć alkohol. [3]
Smak: Lekka słodowa słodycz, pozostawia kwaskowaty posmak. [3.5]
Wysycenie: Początkowo wysokie, z czasem coraz mniej bąbelków. [3.5]
Opakowanie: Niezbyt ciekawa stylistycznie pucha, brak ekstraktu i miejsca uwarzenia. [2.5]
Uwagi: Dostałem zestaw ze szklanką w prezencie od znajomych.
Od czasów jak ostatnio piłem polepszyło się na plus, nie ma już tej okropnej słodkości i alkoholu w smaku.
Moja ocena: [3.225]Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Ejże Panowie, a od kiedy słodkie piwo jest złe? Powiedziałbym raczej, że to kwestia gustu - jak ktoś preferuje ostrą goryczkę ala natur z Ambera (nie byłem w stanie dopić puszki - wersja z netto) to faktycznie nie jest piwo dla niego. Mi osobiście warka strong (chyba jako jedyne piwo koncernowe) pasuje smakowo - lekka słodycz, schowana goryczka, małe wygazowanie, odpowiednia moc - dla mnie jedne z lepszych jasnych piw (obok lubuskiego - też różnie ocenianego ze względu na dość specyficzny smak)
Comment
-
-
Lubuskie też jest ciut słodkawe (a mocą zbliżone do opisywanej warki), a nikt bynajmniej do niego karmelu nie dodaje. Klasyfikacja piwna klasyfikacją, ale pewne wyjątki od niej były i zawsze będą. Tak czy siak, na tle konkurencji innych koncernówek to piwo wyróżnia się i to mocno "in plus". Przynajmniej moim zdaniem.
Comment
-
-
Ekhm nie wiem jak edytować posty Albo to jedna warka za dużo, albo nie nie ma odpowiedniej ikonki. Generalnie odnośnie mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło mi o identyczny i jednolity smak wyrobów koncernowych (aromatyzowanych piwo-podobnych wynalazków nie biorę pod uwagę), na tle którego warka strong zdecydowanie się wyróżnia. Niestety obecnie zamieszkuje na zadupiu i nie mam dostępu do normalnego piwa (poza lubuskim, które wożę z Zielonej Góry skrzynkami), niejako w konsekwencji szukam jakiś sensownych i znośnych, powszechnie dostępnych zamienników.
Comment
-
-
Lubuskie też jest ciut słodkawe (a mocą zbliżone do opisywanej warki), a nikt bynajmniej do niego karmelu nie dodaje. Klasyfikacja piwna klasyfikacją, ale pewne wyjątki od niej były i zawsze będą.
Wątpię by do Warki dodawali karmelu. Słodycz warkowa ma dla mnie charakter cukrowo-kukurydziany, dość mdławy. Na mój gust nie ejst to słodycz pochodząca od naturalnych słodów, ale wlaśnie od dodatków typu cukier, syrop itp..
Comment
-
-
Akurat wczoraj zafundowałem sobie 2 puszki tego piwa i muszę powiedzieć, że bardzo się rozczarowałem. To piwo cierpi na brak jakichkolwiek nut chmielowych - sam słód. Ogólnie strasznie mdłe i bez wyrazu. Zupełnie nie posiada tego, co każde piwo mieć powinno i co posiada nawet większość koncernówek - brak mu jakiegokolwiek 'pazura', który 'popieściłby' język i jamę ustną
Comment
-
-
Akurat wczoraj zafundowałem sobie 2 puszki tego piwa i muszę powiedzieć, że bardzo się rozczarowałem. To piwo cierpi na brak jakichkolwiek nut chmielowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzidoskonały "zabijacz" jak impreza sie kończy i nie ma już co pić. Ja chyba dojrzałam i więcej tego do ust nie wezmę...
Przepraszam za offtop.
Comment
-
Comment