Warka, Strong

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slyboots
    Porucznik Browarny Tester
    • 2014.03
    • 292

    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Bursztyn, klarowne [4]
    Piana: Średnia, lecz bardzo szybko opada [2]
    Zapach: Słód, chmiel, lekki alkohol [3]
    Smak: Słodowe, średnio słodkie, trawiasty chmiel, goryczka minimalna w stronę braku goryczki , słodycz praktycznie ją tłumi, wodniste, mało treściwe [3]
    Wysycenie: Średnie, poprawne [4]
    Opakowanie: Puszka Warka Strong czyli klasyk nic specjalnego [3]
    Uwagi: WARKA:
    24.06.2021W
    L0176616N0657

    Alk. 6,5% obj.

    Syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy !!! po co to komu ?

    Piwo jest słodkie na średnim poziomie. Było by dobrze gdyby przełamane było goryczką a tej goryczki brak i otrzymujemy słodki napój z akcentami chmielowości takiej łodygowej.

    Wchodzi jak sok z gumi jagód :P

    Co jakiś czas po Warke Strong sięgam lecz nadziei dla tego Piwa już nie widzę.
    Widocznie ma swoich wielbicieli skoro tyle lat na rynku istnieje.

    Zdecydowanie bardziej smakował mi Argus Mocny z Lidla.

    Jak musisz bo nie masz wyboru to kup
    Dawno nie piłeś a jest okazja kup

    Pora na przerwę wrócę do niego za parę lat :P

    Pozdrawiam

    Moja ocena: [3]
    Attached Files
    Last edited by slyboots; 2020-07-20, 17:34.

    Comment

    • marqqq
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2014.12
      • 682

      Kolor bursztynowy, podobny jak na zdjęciu powyżej, piana szybko redukuje się do takiej kartki papieru na wierzchu.
      Aromat taki lekko karmelowy, słodowy. Tragedii nie ma.
      W smaku jakby wyczuwany taki spalony karmel, słodowy, nawet z lekką goryczką.
      Spodziewałem się lipy, a wcale nie jest tak źle.

      Skład mało atrakcyjny, bo słód jęczmienny (jasny pilzneński i ciemny prażony), kukurydza, jęczmień, syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, ekstrakt z chmielu i chmiel.

      Alkoholu to tylko 6,3%, a to niby strong.
      Kiedyś tatrożubroharnasie miały 6%.

      ​​​​​
      Last edited by marqqq; 2023-11-21, 14:50.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X