Kolor: Zamglony jasnozłoty. [4] Piana: Biała, drobna, niewysoka i niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Cytrusy, owoce, raczej niewiele sosny... [3.5] Smak: Łagodna goryczka, ślad pestki, owoce tropikalne. [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Deska degustacyjna w browarze. [4] Uwagi: Łagodna ta IPA, może nawet dla mnie trochę zbyt mało konkretna...
Pancerniku - a nie była to przypadkiem Hazy IPA V2 ? W Sowiduchu byłem 14.08 i właśnie to piwo figurowało w menu.
IPA na polskich chmielach : Marynka i Magnat - rzeczywiście jakaś taka nijaka ...
Echhhhh... Twoja przenikliwość (że tak, tym razem, delikatnie to określę) jest prze/po-rażająca. W karcie - faktiko - jest "rakieta" czyli V-2. Bardzo być może, że i tak było naprawdę... .
To, żem gapa, to jedno, ale to, że wk...irytują mnie piwa niby te same, ale nie takie same, bo w kolejnych wersjach/odsłonach/modelach/warkach, to drugie... No, ale teraz taki trynd.
Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.
Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Comment