Na szczęście nie imbirowy tylko prawdziwy. Piania gęsta, mozcna jak powinna być na porterze, smak (ach jak jalubię to drapanie ciemnego jakby palonego słodu). zostawia posmak, że aż chce się następne. Mocna 4+ a może i 5 , Ta warka tego piwa im zdecydowanie się udała
Soma, Imbirowy Porter
Collapse
X
-
Soma, Imbirowy Porter
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Moim skromnym zdaniem koło Portera to to nawet nie stało
Z drugiej strony nie jestem fanatykiem Porterów, więc mogę powiedzieć, że może i dobrze że to nie przypomina Portera. Jest od niego lżejsze i na pewno bardziej orzeźwające - to jest jego niwątpliwa zaleta.
P.S. Mojej żonie zapewne by smakowało
Comment
-
-
Center napisał(a)
Moim skromnym zdaniem koło Portera to to nawet nie stało
Z drugiej strony nie jestem fanatykiem Porterów, więc mogę powiedzieć, że może i dobrze że to nie przypomina Portera. Jest od niego lżejsze i na pewno bardziej orzeźwające - to jest jego niwątpliwa zaleta.
P.S. Mojej żonie zapewne by smakowało
Nasze krajowe to specyficzny gatunek Portera tzw.bałtycki.(dolna fermentacja)
W europie klasyczny Porter to górna fermentacja i to w Somie właśnie takie jest.
Comment
-
-
Center napisał(a)
Widzę, że jestem jeszcze bardzo "zielony"
Czy ktoś może mi powiedzieć (napisać) jak to się robi, żeby odwołać się do czyjegoś cytatu?
Comment
-
-
Cudowny czarny porter z piękną pianą,o słodowym zapachu i treściwym, pełnym kawowo-gorzkim smaku. To piwo może być wizytówką SOmy obok owsianego stouta.
Moja ocena: [5]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
kolor jak na portera przystało, czarny, nieprzezroczysty, oczywiscie "mętniak", w smaku doskonały, czuć szczypiący w język imbir ale to juz jest uroda tego piwa, piana beżowa, mocna, utrzymuje się cały czas, bukiet mocny słodowo-imbirowy, doskonałe nasycenie gazem, porter jednym słowem na piatkę, w szczególności za swoja imbirową - oryginalną nutę
Moja ocena: [5]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment