Warzelnia Piwa, Żygulowskoje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Warzelnia Piwa, Żygulowskoje

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Zniechęcony kiepskim wyborem piw w Warzelni i wcześniejszymi recenzjami ich wypustów zamówiłęm tylko to piwo, ciekaw, w jaki sposób piwowar nawiąże do sowieckiej tradycji.
    I trzeba powiedzieć, że to piwo mogłoby być idealnym usprawiedliwieniem dla kiepskiej jakości całej ich produkcji.
    Piana- niemal zero.
    Wysycenie niskie.
    Kolor słomkowy, lekko przybrudzony.
    Zapach: trochę słodu, ślad chmielu i stęchlizna.
    W smaku cienkie, mdławe, jest lekka ziołowa goryczka, ale jako całość robi kiepskie wraźenie.
    Nie polecam.

Comment

• slawekkazek
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.01
      • 571

Piłem to piwo pod koniec lutego (2020 r.) i wśród wyrobów tego zakładu wywarło na mnie dość pozytywne wrażenie. Wadą był dość nieciekawy zapach, ale piana i wysycenie były O.K. Ogólne wrażenie pozytywne, choć piwo raczej na średnim poziomie. Zastanowiło mnie natomiast co innego - skąd pomysł na nazwę (zabawnie przekręcaną przez kelnera) i czy piwo trzyma parametry, jakimi powinien charakteryzować się oryginał. Niestety, nikt nie potrafił udzielić mi odpowiedzi, więc w sumie piwo mogłoby nazywać się "Kosmiczne", "Księżycowe" a nawet "Specjał Prezesa". Jeśli już nawiązuje się do - było nie było - historycznego stylu lub nazwy to wypadałoby przeszkolić załogę, by mogła sprzedać gościom jakąś legendę. Zdaje się, że była to "nowinka" nie opisana jeszcze w karcie. Może coś się zmieniło?

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4508

Nic się nie zmieniło, do tego nazwa błędnie podawana. Podtrzymuję zdanie, że piwo jest bardzo kiepskie,

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Ukraina, Kropivnicki, Vierhna Permska 88, Dudliar.
          bastion
          To ciekawe że miasto założone w 1784 roku, ma obecnie już piątą nazwę. W zależności od tego z której strony wiał wiatr historii, tak często zmieniała się jego nazwa. Być może że kiedy tam kiedyś zaglądnę, będzie się nazywało jeszcze inaczej. Ale dajmy temu spokój, to w sumie...
          2022-01-05, 21:49
        • dadek
          Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
          dadek
          Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
          2024-10-14, 01:47
        • pebejot
          Krzywaczka 948, Browar Alteria
          pebejot
          Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
          Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
          Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
          Dookoła jest...
          2024-10-13, 22:31
        • bastion
          Słowacja, Galanta, Safarikova 430, Pivovar Galgan
          bastion
          Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
          2021-11-22, 19:17
        • dadek
          Vojkovice 252, Pivovar Koníček
          dadek
          Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
          2023-11-22, 05:14
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...