Browar Stu Mostów, Salamander Pastry Sour Ale Raspberry Bla

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Browar Stu Mostów, Salamander Pastry Sour Ale Raspberry Bla

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12674

Cała nazwa to nie Salamander Pastry Sour Ale Raspberry Bla Bla Bla

słodko-kwaśny: SALAMANDER Pastry Sour Ale Raspberry, Blackberry & Lime a w składzie w/w owoce, sok z limonki, wanilia, laktoza, płatki owsiane i kokos.

Oczekuję, że w swojej kreatywności w przyszłym roku będzie Sour Pastry Gose z ogórkiem małosolnym.

Znalazłem też wyrzyg pijarowy (chyba tylko po angielsku). Parę lat temu dałem sobie spokój ze śledzeniem ich produkcji literackiej. Teraz przekroczyli kolejną granicę żenady. Połączenie literatury typu Harlequin z intymną poetyką disco polo (plus zapożyczenia z literatury dziecięcej Juliana Tuwima).

The new design of SALAMANDER labels carries a hidden value. Discover it below and don’t hesitate to talk about it. Crazy train of feelings We’re standing with a line drawn […]

Tłumaczenie z translatora:

Tytuł utworu: Love

Szalony ciąg uczuć

Stoimy przed sobą z linią narysowaną na piasku. Jak trudno będzie go przekroczyć? Chodzi o uczucie przyciągania - po prostu wsłuchaj się. Miłość to pociąg stojący na stacji, czekający na odlot w nieznane. Stoi i sapie, sapie i dyszy, jego początkowy żar można poczuć z daleka, choć w nieuchwytny sposób… Przekroczmy tę linię razem i wkroczmy w nieznane! Ale jak dopasujemy nasze uczucia do pędzącego pociągu, jakim jest nasze życie? Nie zmieszczą się, nie tylko do jednego przedziału, ani nawet do całego wagonu! Nagle - rozbrzmiewa gwizdek, potem znowu i jeszcze raz…

Publiczna intymność

Dlaczego mówienie o miłości jest tak niewygodne, bardziej nawet wtedy, gdy robimy to publicznie? Tak, wiem, chodzi o to, że przyspiesza prosto do naszej strefy komfortu, przetacza nasze najbardziej intymne uczucia i wprawia nas w zawrót głowy, ale hej, spójrzmy prawdzie w oczy - w końcu miłość jest tym, czego ogromna większość z nas chce doświadczyć . Nie wiem, czy ktokolwiek ci to powiedział, ale zakochanie się jest najlepszym i najdłużej trwającym szumem wszechczasów, i to właśnie tutaj, w tym miejscu - i całkowicie za darmo!

Druga połowa

Jeśli szukasz kogoś, z kim mógłbyś podzielić się swoją intymnością, jakie jest dobre miejsce, jeśli w ogóle? Czy jest jakiś właściwy sposób na zrobienie tego poza Internetem? Czy możesz sobie nawet wyobrazić, jak ci biedni ludzie robili to, zanim przesuwanie palcem w lewo i prawo na Tinderze stało się czymś? Daj spokój stary, 25 lat temu nie mieliśmy nawet telefonów komórkowych, nie mówiąc już o „masz mecz!” powiadomienie! W jakiś sposób wszyscy znamy wiele dobrze dopasowanych par będących w związku dłuższym niż historia Tindera, Google i Facebooka razem wzięta…

Comment

Przetwarzanie...
    X