12 Niedawno kupiłem sobie piwo o nazwie CZARNY KOŃ, kumpel sie ze mnie śmiał ale jak się okazało to piwo nie jest wcale takie złe, a poza tym koszyuje tylko 1,05 w półlitrowej butelce zwrotnej. Piwo w smaku lekko słodkawe, bardzo delikatne, kolor: niestety nie wiem bo spożywałem z butelki. Zawartość alkocholu 5,5% obj. , ekstrakt 10,1%, producentem jest browar KRAJAN. Smakowo jest naprawde niezłe, a może się mylę?
Krajan, Czarny Koń (pils)
Collapse
X
-
Piłem "Czarnego Konia" w marcu zeszłego roku i bardzo mi smakował. Miło usłyszeć, że się nie popsułPopieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Czarny Koń z browaru Krajan jak najbardziej godny zainteresowania.Łagodny smak a przy tym charakterystyczny dla wyrobów tego browaru. Przystępna cena!!! Do sklepu na dole przywiezli z Krajana "Irlandzkie Mocne",jutro spróbuję i ocenię.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Krajańskie Czarne Konie piłem kiedyś tabunami . Całkiem dobre to piwo. W lodówcze czeka jeden na spożycie, z lekko zmienioną etykietą. Oby smak pozostał bez zmian.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
A ja mam zupełnie inne odczucia. Kupiłem w Nysie w "Białym domku" "Hakera" i "Czarnego Konia".
adnej rożnicy, oba cienkie, lekko stęchły zapach, słomkowa barwa, bardzo słaba piana, szybko staje się dziurawa,.
Moja ocena słaba 3.
Comment
-
-
Czarny Koń jest typowym piwkiem
do wypicia natychmiast po kupieniu.
Najlepiej jak nie stoi zbydł długo w sklepie,
chociaż u nas to się nie zdaża, a to ze względu na cenę.
Ogólnie przyswajalne
Widać ,że producent dba o image piwka,
gdyz ostatnio poprawiła się naklejka i są ładniejsze kapsle
Comment
-
-
Re: na stole CZARNY KOŃ
Originally posted by minio
12 Niedawno kupiłem sobie piwo o nazwie CZARNY KOŃ, kumpel sie ze mnie śmiał ale jak się okazało to piwo nie jest wcale takie złe, a poza tym koszyuje tylko 1,05 w półlitrowej butelce zwrotnej. Piwo w smaku lekko słodkawe, bardzo delikatne, kolor: niestety nie wiem bo spożywałem z butelki. Zawartość alkocholu 5,5% obj. , ekstrakt 10,1%, producentem jest browar KRAJAN. Smakowo jest naprawde niezłe, a może się mylę?
Pytanie wiec moje czy byl to rzeczywiscie 'Czarny Kon' czy tez 'Czarny Kon Pils' czyli piwo jasne w odroznieniu od ciemnego. Okolo 10 miesiecy temu Czarny Kon byl rzeczywiscie calkiem dobrym ciemnym piwem.
Comment
-
-
Prawdę powiedziawszy to znałem dotychczas tylko jasne Czarne Konie. Nie wiedziałem, że są też ciemniaki. U mnie można dostać tylko pilsy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Czarnego "Czarnego Konia" widzialem ostatnio zima (moze robia tylko na zime?) etykietka bardzo podobna do "pilsa" tylko ciemna czerwien zamiast zoltego.
Comment
-
-
Originally posted by ANDRO
Teraz,jeśli się nie mylę to czarny Czarny Koń wychodzi pod szyldem Irlandzkie Mocne. Przynajmniej tu na wyspie.
Comment
-
-
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Piłem w knajpie na osiedlu politechniki w Łodzi - niczym mnie nie zachwyciło, może poza ceną, 2 zł w niczego sobie lokalu. Smak jakiś nijaki, piana nie istnieje ogólnie piwo przeciętne. Dla mnie 3-Catalunya es una nación y el Barça es un ejército
Comment
-
Comment