Kupilem to piwo w Kolanowicach pod Opolem w butelce „Baczek“ =0,33l, ladna etykieta, nostalgiczna. 10,1% extraktu, co daje niby 5,5% alkoholu. Piana gesta, dlugo sie utrzymuje, zapach slodkawy, w smaku zas lekko kwaskowate, wyczuwalna mala ilosc extaktu. Kolor zloty. Ogolnie mile piwo, oceniam na 4. Taka 12%-owka byly by wspaniala.
Krajan, Czarny Koń (pils)
Collapse
X
-
A mi za bardzo nie smakowało, jakieś takie nic nie wnoszące, po prostu przeciętne, za to tanie i mające ładną szatę graficzną, może być, ale nie za często.www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Comment
-
-
Nie łączyć tych tematów. Ten sam browar robi dwa piwa o prawie takiej samej nazwie, tyle że jeden Konik jest jasny, a drugi to ciemniak.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Piłem CK z buteleczki 0,33. Spodobała mi się etykieta ale cena na początku mnie trochę zaniepokoiła. Później okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Piwo, moim zdaniem, raczej z tych dobrych przeciętnych. Wypijam bez żadnych "ale" ale też nie popadam w euforię. Ja bym mu dał 3+.Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
muszę stanąć w obronie tego piwka.
proponuję slavoyu skosztować ten trunek z innego źródła. może trafiłeś na jakąś feralną partię??Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
maryhh napisał(a)
proponuję slavoyu skosztować ten trunek z innego źródła. może trafiłeś na jakąś feralną partię??Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Dobry lekki pilsik. Niewiele piany, ale trzyma sie do konca, wyrazna goryczka. 4 (2-5)Popieraj małe browary!!!
Comment
-
-
Krajan, Czarny Koń
Piłem dość dobre ciemne piwo z tego browaru. Mimo nazwy jest jasne. Ładna stylizacja etykiety + kapsel.
To co pozytywne to ładny kolor jasnobursztynowy i przyjemny zapach po otwarciu butelki. Potem same wady : słaba piana i gazowanie, minimalna goryczka i pomak kwaśny, dość wodniste.
Całość słaba i odpowiada cenie (1,19zł).
Dodatkowo butelka na zewnątrz brudna ( to samo było z Irlandzkim Mocnym )
Comment
-
-
maryhh napisał(a)
proponuję slavoyu skosztować ten trunek z innego źródła. może trafiłeś na jakąś feralną partię??
piwo, piwko, piweczko
Comment
-
-
A mój wczorajszy CK był naprawdę rasowy (z Syberki rodem). Butelka 0,5l za 1,4PLN (ale mając butelkę zwracają póżniej 50 gr kaucji czyli wyszło mnie 0,90PLN). I kapslek do kolekcji trafiłem nie czarny ale firmowy. Dla mnie naprawdę miłe zaskoczenie. Wypite po społu z Żubrem wypadło lepiej. Daję 4. Za tydzień cały tabun.Tylko z butli!
Comment
-
-
Kupiłem wczoraj w Białymstoku w Stokrotce:
Dla mnie bardzo smakował a w smaku wyczułem przyjemne owocowe nutki
dobrze nagazowane z ładną pianą i ładnym lekko drożdżowym zapachem
dla mnie 4+Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Comment