Krajan, Czarny Koń (pils)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

Ładna i długo utrzymująca się pianka+ owocowy aromat to plusy tego piwa W smaku troszkę puste, bez wyrazu ale da się wypić bez problemu. Zbyt małe nasycenie CO2. Ogólnie rzecz ujmując piwo na każdą porę roku jednak to najlepszych mu trochę brakuje.

Moja ocena: [3.925]

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

Jak na piwko z rodziny słabszych alkoholowo to piwo dobre. Rzucające się w oczy, kolorystyką i grafiką opakowania a także ceną (w moim sklepiku 1,10 PLN za 0,5L).
      Piwo mi smakowało i tylko żałować, że tak rzadko się u mnie pojawia.

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Mnie nie wchodzi-jakiś taki posmak...

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• Poznaniak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 84

Smak bez wyrazu, nawet raczej cienkie. Takie trochę dla ubogiej młodzieży (ok. 1,4 zł).

Comment

• dziku
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.12
            • 1992

Kupiłem za 1,40 zł w sklepiku osiedlowym. Zawsze brałem tam portera, a teraz pojawił się "Czarny Koń"
            Piwo jest dość wypijalne, ale bez rewelacji.
            Ocena:
            Kolor (2,5) - słomkowożółty i w sumie poprawny, ale piwo jest mętne, co wpłynęło na obnizenie oceny.
            Nasycenie (2) - zdecydowanie za słabe.
            Smak (4) - zupełnie niezły i typowo słodowy. Praktycznie bez goryczki, ale też na szczęście nie jest słodkie. 5,5% alkoholu chyba nie ma. Całkiem miło się pije, choć ja wolę piwa bardziej wytrawno - goryczkowe.
            Piana (3,5) - pomimo słabego gazu początkowo dość obfita, biała. Po pewnym czasie (ale nie jakoś ekspresowo) całkowicie zanika.
            Zapach (3,5) - po otwarciu butelki intensywny zapach słodowy wydaje się nieco skisły. Po wlaniu do kufla wrażenie to zanika. Pozostaje dość przyjemna woń słodu. Nie trzeba pić na wdechu.
            Opakowanie (4,5) - Zupełnie niezły komplet. Etykieta, kontra, krawatka i kapsel w podobnej kolorystyce. Czytelny znak graficzny... nieźle. Tego chmielu o którym wspomniano na kontrze co prawda nie czuć, ale nie ma się co czepiać.

Ogólnie - całkiem niezłe piwko. Nie będę do niego jakoś stale wracał, bo wolę piwka mocniej chmielone, ale od czasu do czasu... kto wie.

Moja ocena: [3.65]
            Dziku

Comment

• Andrewbrw
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.03
              • 932

Czarny koń w przełyku!!!!!!!!!

Obciągałem kiedyś czarnego konia, nawet białego(pilsika), i szerze mówiąc nie było mi jakoś zajebiście, szybko mu piana opadła znam lepsze rumaki, a raczej klacze!!!

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Odp: Czarny koń w przełyku!!!!!!!!!

Andrewbrw napisał(a)
                Obciągałem kiedyś czarnego konia, nawet białego(pilsika), i szerze mówiąc nie było mi jakoś zajebiście, szybko mu piana opadła znam lepsze rumaki, a raczej klacze!!!
                Kolego,My na tym Forum nie przeklinamy , staramy się pisać w naszym Ojczystym języku.Nawet po kilku...

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Etykieta nie jest może jakoś wybitnie wykonana, za to niewątpliwie z pomysłem. Rysunkiem jest logo browaru, całość spójna. Sympatyczny kapsel.
                  Kolor niby klasycznie pilsowy, ładny, ale odejmuję od oceny za lekką mętnosć.
                  Po nalaniu tworzy się ładna warstewka piany. Podczas picia utrzymuje się dość ładna kołderka.
                  Zapach słaby, słodowy.
                  Gaz prawie dobry.
                  Smak zdecydowanie słodowy. Przez moment bałem się tej charakterystycznej ścierowatej nutki charakterystycznej dla małych browarów. Na szczęście choc występuje, jest zepchnięta na dalszy plan. Goryczka niewielka, ale pasuje do tego piwa.
                  Jak na swoja cenę (1,10), jest to bardzo sympatyczne piwo. Moze kiedyś wrócę jak jeszcze się natknę.

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Bombadil13
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 2479

Ocena z ARTomatu

Kolor: kolor... i tu znowu problem by go nazwać niech będzie że typowy dla pilsa, cytując TA :-) ładny [4]
                    Piana: po nalaniu obfita i dość gesta, znika całkowicie po ok 2 min [3]
                    Zapach: niezbyt ciekawy, lekko kwaśny z karmelowa nuta [2.5]
                    Smak: bardzo delikatny, długo pozostaje w ustach przyjemna goryczka, wyczuwalne akcenty karmelu i jakby miodu [4.5]
                    Wysycenie: delikatne w sam raz [4]
                    Opakowanie: granacik, przyjemne estetyczne, czytelne, ciekawe, minus za brok firmowego kapsla [4]
                    Uwagi: Czarny Kon Pils ekst. 10,1 alk. 4,5

Moja ocena: [3.575]
                    Poszukuję

Comment

• klooch
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.04
                      • 13

Ocena z ARTomatu

Kolor: hmm raczej jasny ale jednak z wyraźny [3]
                      Piana: bardzo mała, szybko znika [2]
                      Zapach: lekko wyczuwalny słód [3.5]
                      Smak: mało goryczy, generalnie bez zastrzeżeń, po wypiciu butelki pozostaje przyjemny słodowy posmak [3.5]
                      Wysycenie: słabiutko [2]
                      Opakowanie: ciekawe logo z koniem, przeważa kolor zólty i czarny [4]
                      Uwagi: Zakupione w "Domu Piwa" w centrum Gdyni

Moja ocena: [3.275]

Comment

Przetwarzanie...
                      X