Leżajsk / Żywiec, Tatra Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6361

Brutalna... o wiem: Jak działa HGB!

Comment

• pepesza6
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.03
      • 2

tatra pils

Fajnie bo wpisy sięgają roku 2001..
      Odkąd pamiętam zawsze w miarę możlwości kupowałem piwo w opakowaniach szkalnych najlepiej zwortnych
      Jestem wzrokowcem, tatra "zółta" kosztowała 2.20 na butelce ( sugerowana cena detaliczna).
      Oczywicie można ją było kupić taniej tu i uwdzie....
      Co się stało,że w miarę upływu czasu na butlece pojawiło się 1.99?.Wszystko drożeje, a jak ktoś zauważył koncerniaki robią niespodzianki nie tylko cenowe, kiedyś tatra miała 5 i coś%,obecnie 6.
      Piszę z krakowa, sieci sklepów 24h Kacyk uczyniły rewolucję cenową.
      Tatra na stałe ( żółta, but. zwrotna) kosztuje nie więcej niż 1.79. Co jakiś czas można ją kupić jako uwaga hit miesiąca za 1.55.....
      Tatrę świadomie i większych ilościach popijam od jakiś 6 lat.
      od zawsze pamiętam, że nawet nie należycie schłodzona wchodziła najlepiej ze wszystkich koncernówek.
      Ostatnimi czasy "taterka" zalatuje taką "twardą wodą" i czasem mam wrażenie, że jest to naprawdę tanie piwo, które mogło by być również sprzedawane w 1l plastikowych butelkach.
      Na prmocji cenowej kupiłem kiedyś tyskie gronie ( 1.99) i o niebo lepsze. Oczyiscie obydwa piwa zalatują syntetyczną goryczka i posmakiem takim słodkawym, ale właśnie tyskacz lub żubr, który obecnie piję pisząc ten post - wchodzi gładko, jest orzeźwiający, syntetycznie lekki. Wydaje mi się ,że takie cechy spełniała kiedyś tatra.
      W każdym razie jesli w detalu można ją sprzedać ( tatra) za 1.55, rzeczywiście można ją kupić naprawdę wszędzie to jakie są ceny wyprodukowania samego piwa ( przecież są ceny transportui produkcji opakowania) to czasem lepiej nie myśleć, jak i z czego to jest zrobione.
      Najgorsze ( taterka) ,że naprawdę się moim zdaniem pogorszyła,,,

Comment

• Mario_Lopez
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.08
        • 991

Chyba nie kacyk, tylko Kocyk, jak już coś, Waść Pan piszesz, jakbyś był na delikatnym "kacyku"
        Last edited by Mario_Lopez; 2014-03-19, 18:21.
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
        Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• pepesza6
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.03
          • 2

tak kocyk.

Comment

• Szakali
            • 2013.08
            • 572

Tatra nigdy nie była dobrym piwem jak dla mnie, jest to raczej opcja na niskobudżetowe najebki.Sam nie raz kupiłem tatrę jak wracałem z trasy rowerowej by wypić ją ledwo wychodząc ze sklepu, duszkiem niemal na eks.
            Last edited by Szakali; 2014-03-19, 18:54.

Comment

• Mario_Lopez
              • 2009.08
              • 991

Macie zdrowie Panowie Na eksa to wole lżejsze piwa, bo po Tatrze, Harnasiu, Żubrze wypitych na szybkiego, na upale potrafiłem wymiotować.

EBE EBE

Comment

• Szakali
                • 2013.08
                • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
                Macie zdrowie Panowie Na eksa to wole lżejsze piwa, bo po Tatrze, Harnasiu, Żubrze wypitych na szybkiego, na upale potrafiłem wymiotować.
                Uwierz, że jak zrobię 100 km na rowerze w upale, to tatra potrafi smakować jak najlepsze piwo Pamiętam stare czasy jak jeździłem bez grosza przy dupie, gdzieś na trasie nazbierałem butelki na zimną tatrę z lodówki Nie zapomnę tego do końca życia.
                Wracając do tematu tatra to nędzny sikacz, lecz te piwo osiągnęło wielki sukces głównie za sprawą dostępności i niskiej ceny.U mnie w lokalnych sklepach to całymi skrzynkami biorą.
                Nie raz byłem świadkiem jak chłopy wpadały do sklepu z budowy i nie było tatry w lodówce to prawie sklep byli wstanie roznieść

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

zdurniałem

Chciało mi się pić, a że byłem po pieczywo i obok stała Tatra pils w butelce po 1,69zł w promocji to się skusiłem. Dawno nie piłem, to myślę odświeżę temat.

Schłodzona, pita w domu ze szklanki 0,5
                  Pierwszy łyk.
                  lekko rozwodniona tatra mocna plus 2 kieliszki wódki.

No nie tęgo. Lekka to ona nie jest. HGB plus dodatki pięknie ukazały nuty spirytusowe.

Plusem jest wygląd. Kolor jasne złoto, piana średnie pęcherzyki, szybko opadła, ale pozostał 2 mm kożuszek i nawet delikatnie oblepiała szkło. Szok!

Aromat, etylowo, kwaśno słodowy, typowy dla mocarzy z dyskontu.
                  Smak: goryczka jest, ale od alkoholu.
                  Tragedii nie ma, bo pić mi się chciało, ale było blisko tego, żeby dolać tam soku z grejpfruta. Nawet je szybko wypiłem, ale jak pomyślałem, że miałbym wypić drugie, aż mnie wzdrygnęło.

3 litera od końca to H i wersję z Leżajska już sobie daruje na kolejne 2 lata.

dureń
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Mario_Lopez
                    • 2009.08
                    • 991

Zmiana etykiety Tatry Jasnej Pełnej i Mocnej, nawet coś farmazonów na kontrze nabazgrali.

Niestety zdjęcia nie wrzucę, bo nie kupowałem a nie będę błaznował w sklepie i robił zdjęć etykiety telefonem.

Takie info tylko, dla zainteresowanych.

EBE EBE

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

kurde wychodzi na to, że jestem tescowym błaznem

Comment

• Mario_Lopez
                        • 2009.08
                        • 991

Tesco to Tesco, a nie mały sklepik osiedlowy gdzie masz piwa przy samej ladzie, więc jesteś usprawiedliwiony po części

Co nie zmienia faktu, że dla mnie to z deka błaznowanie, ale mną się nie przejmuj

Na zdravi!
                        Last edited by Mario_Lopez; 2014-04-04, 14:28.

EBE EBE

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

aaa no to tak takie słit focie pani ekspedientki mogą być stresowe:]

W tesco i innych większych sklepach robię foty telefonem w celach:
                          -żeby później sprawdzić na bbizie czy warto kupić (dot. piw których jeszcze nie piłem)
                          -zapamiętać gdzie dane piwo (z tych codziennych) jest i w jakiej cenie
                          -żeby wstawić tekst lub fotę w promocjach piwnych jak coś jest godnego uwagi

Comment

• Mario_Lopez
                            • 2009.08
                            • 991

No dlatego mówię, że jesteś usprawiedliwiony, a ja bym wyglądał komicznie w małym sklepiku robiąc zdjęcia i to jeszcze Tatrze By sobie śliczne Panie o mnie mogły pomyśleć, że mam nie równo pod sufitem

EBE EBE

Comment

• Javox
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2009.11
                              • 6361

Dobra to ja się też decyduję na ocenę.

Piwo w nowej szacie czekało parę dni i jest impuls żeby się z nim rozprawić.

Piwo jest trochę inne jak go zapamiętałem /pewnie złudzenie/.

Piana - średnia, na dłużej warstewka ale z full laceingiem.
                              Barwa - złoto.
                              Aromat - słód i coś jakby od chmielu, granulatu.
                              Gaz - średni.
                              Smak - zbożowość na lekkim kwasku, goryczka jest. Na początki znośna potem coraz gorsza.

Szmaty nie było... pewnie nie dawno lane.

Grafika 100% zmian, młodszy góral z szaleństwem w oczach i kapselek nowy
                              Attached Files

Comment

• Mario_Lopez
                                • 2009.08
                                • 991

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox

Grafika 100% zmian, młodszy góral z szaleństwem w oczach i kapselek nowy

Bo tamten wcześniejszy może umarł, a ten jest dobrze naćpany i stąd ten obłęd w oczach

EBE EBE

Comment

Przetwarzanie...