Łódzkie, Glob Premium

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

piana znika b. szybko, nagazowanie optycznie słabiutkie, na języku coś wyczuwalne, ale krótko. smak koncernowy, płaski, z kwaskową goryczką. tragedia!

Comment

• woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1553

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasne złoto,klarowne [3.5]
      Piana: w miare obfita ,biała,lekko puszysta,szybko opada tworząc dywanik [4]
      Zapach: za mało trochę chmielu,wyczuwalny zapach owoców [3.5]
      Smak: trochę kwaskowe,smakuje jak z puszki,poza tym piwo posiada dobrą goryczkę [3.5]
      Wysycenie: duże,cały czas mocno gazuje [4]
      Opakowanie: przyzwoite,choć trochę ubogo graficznie,goły kapsel,podany ekstrakt [3.5]
      Uwagi: piwo zakupione podczas wekendowego wypadu do Łodzi.PZDR

Moja ocena: [3.575]
      mb WOS

Comment

• kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

Piana: bardzo ładna, drobnopęcherzykowa, gesta.
        Kolor: złocisty, ładny.
        Wysycenie: średnio wysokie.
        Zapach: kojarzy mi się z piwami z małych browarów.
        Smak: zaskakująco smaczne. Po opakowaniu spodziewałem się że będzie ciężko, a było całkiem nieźle. Wyraźnie słodowe, dość pełne w smaku, lekko kwaskowate, zakończone wyraźną goryczką. Co ważne wszystkie te elementy są w pełni zharmonizowane.
        Opakowanie: old school'owa etykieta. Butelka EURO nawet nie tak mocno sfatygowana. Ma swój styl. Charakteru dodaje jeszcze krzywo przyklejona krawatka, niczym rozchełstany krawat pod szyją.

Zadziwiająco smaczne piwo. Partia z datą przydatności do 28.09.07.
        blog.kopyra.com

Comment

• Pierre_Dolchee
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.04
          • 152

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnożółty, klarowny [3.5]
          Piana: Lekko puszysta, biała, szybko opada [3]
          Zapach: Lekko chmielowy, może być [3.5]
          Smak: Pierwszy łyk bardzo dobry, potem nic. Wyczuwalna goryczka ktora potem się traci, szkoda [3]
          Wysycenie: średnie. Na początku jest, potem coraz mniejsze [3]
          Opakowanie: Krzywo naklejona etykieta. Butelka nie rzuca się w oczy [2.5]
          Uwagi:

Moja ocena: [3.175]

Comment

• jacer
            • 2006.03
            • 9875

piana: typu szampanowego, została plama na środku,
            kolor: ładny pilsowy,
            zapach: słodowy, chlebowy,
            smak: z każdym łykiem coraz lepsze (wcześniej popijałem swego koźlaka podczas butelkowania) , słodowe, smaczne,
            wysycenie: małe, większe wysycenie zdecydowanie poprawiłoby smak tego piwa.

Ogólnie: chciało by się mieć takiego lanego pilsa w knajpie za rogiem.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• dadek
              Major Piwnych Rewolucji
              🍺🍺
              • 2005.09
              • 4701

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasno złoty, klarowny, adekwatny do ekstraktu. [4]
              Piana: Po nalaniu bardzo ładna, drobnopęcheżykowa, utworzyła "czapkę" na 5 cm, po kilku łykach zredukowała się do obrączki na powierzchni. [4]
              Zapach: Dość intensywny, słodowo - miodowy. [4]
              Smak: Mało wyrazisty, lekkie nuty słodowe z domieszką owocową (coś jakby żółte jabłko). [3]
              Wysycenie: Generalnie w sam raz jak na lekkie piwo. Delikatnie przypomina o swoim istnieniu przez cały czas picia. [4]
              Opakowanie: Butelka typu europa, charakterystyczna dla łódzkiego browaru (dla mnie ok.), kapsel goły, na kontrze pełna informacja o ekstrakcie 10,5% i alk. 5,0%. [4]
              Uwagi: Typowe, lekkie piwo najlepsze na upały, na obecną pogodę jednak lepsza 12-ka lub 13-ka Blg. Co szokuje, to nowa etykieta, czego w Browarach Łódzkich nie było od wielu lat! Jednak czy lepsza od poprzedniej? Ja jednak wolałem starą. Plus za pełną informację o ekstrakcie gdyż to już w Polsce rzadkość

Moja ocena: [3.6]

Comment

• dadek
                Major Piwnych Rewolucji
                🍺🍺
                • 2005.09
                • 4701

Skoro jest nowa etykieta to zamieszczam fotkę.
                Attached Files

Comment

• coldfire
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.01
                  • 374

Jezu, jaka koszmarna etykieta.
                  Gdyby jeszcze napis "Glob" był w innym kolorze, to może by coś z tego było, ale tak to porażka. Na dodatek widzę tam wyraźną linię nowego Tyskacza w tym projekcie
                  Last edited by coldfire; 2009-03-16, 14:09.
                  Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9787

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, jak gdyby ciut przygaszony. [3]
                    Piana: Była mocarstwowa, jedynie w temacie sztywności się nie popisała. Powoli opada, zostawiając ładny ślad na szkle. [4]
                    Zapach: Niezbyt silny, chlebowo-kwaskowaty. Niekoniecznie przekonuje do konsumpcji... [2.5]
                    Smak: Niezdecydowany, z przewagą słodowości. Lekka goryczka ciekawie bilansuje smak. Ciut jednak wodniste... [3]
                    Wysycenie: Mało widoczne, ale wyczuwalne. Dość wysokie, jak lubię. [4]
                    Opakowanie: Jedynym plusem jest podanie parametrów (5,5% alk./10,5 Blg. Reszta jest nieporozumieniem... [2.5]
                    Uwagi: Piwo do wypicia, acz nie za często. To chyba najsłabszy produkt BŁ, sprzedawany pod własną marką.

Moja ocena: [2.95]

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty, jak na ten ekstrakt w normie [4]
                      Piana: Zaskakująco dobra. Nalewa się ze sporym, bielusieńkim kożuchem i zostaje do dna w postaci leciutkiej powłoki na piwie [4.5]
                      Zapach: Trochę słodu a na koniec jakiś kwas (dla mnie, laika skwaśniały bigos) [2.5]
                      Smak: Brak treści przykryty dużą kwaskowatością i minimalną goryczką. Ale jak przy 10,5 Blg. jest 5 % alc. to trochę wyjaśnia [3]
                      Wysycenie: Wychodzi nie tylko nosem ale i uszami. Na dodatek potęguje odczucia kwaśności [3]
                      Opakowanie: Kolorystyka i kapsel złoty - słabe. Plus za ekstrakt i butelkę euro [3.5]
                      Uwagi: Gigantycznie przepłacone piwo - 2,85 zł na Głogowskiej w Poznaniu.
                      Jeśli może smakować to tylko w upalne lipcowe południe

Moja ocena: [3.05]

Comment

• gaspar
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.05
                        • 8

Ocena z ARTomatu

Kolor: Adekwatny dla jasnego piwa tego pokroju. OK. [4]
                        Piana: W porzadku, ale bez szalenstw. Opada akceptowalnie powoli. [3]
                        Zapach: Jak na mój nos - tak jak wszystkiego z BŁ, mocno słodowy. Przyjemny, dobrze zapowiada smak. [4.5]
                        Smak: ... który tylko nieco ustępuje zapachowi. Jak na produkt BŁ lekkie piwo w sam raz na ciepłą porę roku. Słodowe. [4]
                        Wysycenie: Bez zastrzeżeń. [5]
                        Opakowanie: -1 za to, że tylko puszka, a drugi -1 za to, że nijaka. Nie jest brzydka, ale nie ma w niej nic, co jakkolwiek kazałoby mi ją zapamiętać. Wychodzi 3. [3]
                        Uwagi: Kupione w sklepie BŁ. W miarę w stałej sprzedaży z lekkimi przerwami.

Moja ocena: [4.075]
                        http://kasperfiszer.pl

Comment

• Sokół83
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1598

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty [4]
                          Piana: po nalaniu całkiem spora biała czapa, które zniknęła po kilku minutach bez śladu [3]
                          Zapach: słaby chmielowy [3.5]
                          Smak: piwo świeże w smaku i jak polską 10-tkę całkiem treściwe - smak słodowy dość intensywny, tyle, że bardzo prosty, na końcu słaba goryczka; ambrozja to nie jest, ale do picia sesyjnego się nadaje [3.5]
                          Wysycenie: OK [5]
                          Opakowanie: pite z nalewaka [4]
                          Uwagi: pite z nalewaka w Piwotece w wersji ponoć niepasteryzowanej

Moja ocena: [3.575]
                          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Opakowanie: pite z nalewaka [4]
                            Uwagi: pite z nalewaka w Piwotece w wersji ponoć niepasteryzowanej
                            Bezpośrednio? To ja bym dał 5

Comment

• Myszon007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.02
                              • 1208

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, idealnie klarowne. [5]
                              Piana: Dość obfita, jednak zauważalnie opada, drobna, biała, osadza się krzaczkami na szkle [3.5]
                              Zapach: Typowy, słodowo-chmielowy, ale mało intensywny. [3.5]
                              Smak: Jak na dziesiątkę to treściwe, słodowo-chlebowe z minimalną, ale obecną goryczką. [4]
                              Wysycenie: Odpowiednie, nie przesadzone. [5]
                              Opakowanie: Biała brzydka pucha, niemniej plus za podanie ekstraktu. [2.5]
                              Uwagi: Dostępne w Tesco za przystępną cenę 1,79. Ot takie zwykłe, codzienne piwo.

Moja ocena: [3.8]
                              ♪♫

Comment

Przetwarzanie...
                              X